Decizia de moment

Vin momente in viata cand totul depinde de o alegere, de o decizie. Ce va urma depinde foarte mult de alegerea facuta.

Viata ne arata ca nu intotdeauna deciziile noastre, oricare ar fi ele, duc spre ceva bun. Cateodata nu are importanta ce alegem: va fi rau indiferent de ce decidem noi. Insa nu putem sti niciodata, de aceia atunci cand luam o decizie ce ne poate schimba viata sau avea repercursiuni, trebuie sa cantarim bine inainte.

Cine a trecut prin astfel de incercari isi aduce aminte de chinul sufletesc prin care a trecut. Te gandesti la o varianta, ti se pare buna pe moment si zici: „asta e! Asa voi face”, pentru ca in clipa urmatoare sa observi o consecinta negativa si sa abandonezi prima solutie. Apoi te gandesti la alta solutie, o analizezi si, la fel, are puncte slabe, consecine grave, etc. Si alta solutie incercam, si alta, si alta, si toata ziua si toata noaptea ne framantam si nu stim ce sa alegem.

Apoi vine clipa in care trebuie sa luam o decizie iar noi inca habar nu aveam ce sa facem. Si poate instinctul, poate revelatia, poate inspiratia, poate hazardul ne face sa alegem ceva, orice. De cele mai multe ori traim cu impresia ca am ales bine, asta datorita faptului ca nu stim cum ar fi fost daca am fi ales cealalta varianta. In orice situatie exista mai multe alternative, dar nu vom cunoste decat una singura: cea pe care am ales-o.

Si bine ar fi sa nu regretam prea mult, sa nu ne plangem de mila ” poate ar fi fost mai bine invers”, caci nu stim cum ar fi fost. Sa lasam lucrurile asa cum au cazut.

 

Lasă un comentariu