Poloboc nu boloboc

Astazi am aflat ca obiectul cu care se verifica suprafetele, obiectele pe verticala sau orizontala  se numeste poloboc. Eu il numeam boloboc, si desi chiar am cumparat astfel de instrumente, nu am sesizat acest aspect niciodata.

Cineva mi-a atras atentia azi, asa ca am verificat in dex online, si m-am dumerit. Asa ca poloboc.

Daca tot am vorbit de el, eu am cumparat un astfel de instrument dintr-o piata, de la taraba, si a fost atat de folositor incat l-am aruncat. Asa ca m-am dus sa imi cumpar unul dintr-un magazin mai de specialitate. M-am dat la barfa cu baiatul de la raft si am descoperit ca, poloboacele de la taraba nu sunt bune, sunt facaturi chinezesti, sau cine stie pe unde s-or mai face, iar sansa sa nimeresc unul bun e cam slaba. Deci decat sa iau 20 de bucati chinezarii, in speranta ca voi nimeri unul bun, mai bine dau un ban in plus si imi cumpar ceva profesional.

7 comentarii

  1. Tot boloboc ii zic si eu 🙂 Apropo, vezi ca se masoara din ambele capete. Se pune bolobocul stanga -dreapta (sau sus-jos) pe suprafata si apoi se rotesc capetele.

  2. Da si nu , Doom da, varianta oficiala poloboc , alternativa boloboc, etimologia latina insa ar inclina spre boloboc, bulla in latina este o basica de gaz formata intr-un lichid , principiul bolobocului , de altfel in italiana se numeste chiar bolla , cat despre marile magazine , iti marturisesc , scule profesionale cam zero , au chinezisme si ei la pret de fita , am cumparat si eu un polo/boloboc de asta de la ei si am vazut aceeasi calitate de „piata” un salut cu respect

  3. Chiar ma intreb ce-o fi avut bobobocil chinezesc de nu arata corect. Cred ca era bula de aer stramba, iar lichidul era in stare fluida. 😉

  4. Problema e ca eu am cumparat unul profesional si pe verticala avea o eroare mare rau.La o inaltime de 2,5 metri aveam undeva la 3,5-4 cm.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s