Ce ne facem fara energie electrica?

Energia electrica este vitala societatii noastre. Am putea sa ne intrebam: cum au trait stramosii nostrii fara electricitate? Cum au trait ei, au trait, noi insa nu mai putem.

Totul se invarte in jurul curentului electric. Totul. De la semafoare la internet, de la lifturi la frigidere, de la tramvaie la spitale, de la cercetare la sport, si tot asa, un imens ocean de nevoi ale secolului nostru, totul dependent de electricitate.

Nici nu vreau sa ma gndesc cum ar arata lumea noastra daca de astazi de la ora 14.00 energia electrica ar disparea definitiv din viata noastra. Asa brusc, fara avertisment. Nimic sa nu mai functioneze (nimic ce tine de curent). Oameni blocati in metrou, in lifturi, bolnavi pe masa de operatie, trafic rutier blocat 100%, etc. Adio educatie, sanatate, viitor.

Daca nu ar mai fi energia electrica lumea asa cum o stim noi astazi nu va mai fi, ci un nou inceput. Exista oameni care considera ca ei se vor descurca indiferent de situatie, si ca fara tehnologie, fara electricitate: am trai mai bine. Ei bine, se inseala. Disparitia energiei electrice va crea haos total. In prima instanta va fi socul, apoi dupa ceva conflicte sangeroase locale, se va instaura o noua lume guvernata de domnia celui puternic. Si in doar cativa ani sclavia va fi prezenta, caci cineva trebuie sa munceasca in locul utilajelor.

Cu siguranta ca nu toata lumea crede un astfel de scenariu, dar daca vom ramane vreodata fara energie electrica, acest scenariu va fi mult mai mult decat o simpla ipoteza, va fi ceva real, un infern ce ne va invada. Omenia va disparea iar conditiile sociale din evul mediu vor deveni lumea noastra.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

%d bloggers like this: