Alegeri în Antarctica

Pentru că în mai puțin de 12 ore se vor deschide porțile pentru votarea din România, vot prin care poporul își va alege cârmuitorul pentru următorii 5 ani – hai să vedem cum arată niște alegeri libere și democratice în zona zăpezilor din Antarctica (că tot a venit iarna rece peste noi).

Votarea în Antarctica

Odată la 5 ani în Antarctica au loc alegeri prezidențiale.

Sunt invitați la alegeri toți urșii, de toate religiile, de toate rasele și indiferent de vârstă sau sex.

Anul acesta în finală au ajuns doi ursuleți: o femelă fără pui (căci nu a avut timp decât pentru cariera politică) și un mascul ce pare feroce dar este blând ca un ursuleț de pluș.

Cea mai mare parte a urșilor din antichitate și până în prezent știu că alegerile prezidențiale sunt o pierdere de timp pentru ei, dar nu pot lipsi de la eveniment pentru că ceilalți urși îi vor arăta cu laba (degetul). Astfel că în această zi, cu mic cu mare merg la votare.

Bineînțeles că au fost campanii electorale, dar cine din întreaga comunitate ursească mai pune botul la promisiuni deșarte? Însă speranța mai există…

– Cine va câștiga oare? întreabă un puiuleț de urs pe mămică lui.

– Dar oare contează puiule? Oricare ar câștiga trebuie să se supună altor urși mai puternici, ăia care i-au propulsat în față, și ăia la rândul lor au datorie către alții, și tot așa. Cel mai bine cred că ar fi fost dacă vreun om din specia homo sapiens ar deveni liderul nostru. Poate ar mai micșora corupția și mita

2 gânduri despre &8222;Alegeri în Antarctica&8221;

  1. Aila 23/11/2019 / 20:32

    Frumos! Mi-a plăcut foarte mult. Felicitări!

Lasă un comentariu