Avortul, un egoism dus la apogeu

Avortul este un subiect dezbatut pe mai toata fetele, din mai toate punctele de vedere, si in acelasi timp: un subiect tabu.

Societatea ne invata ca necontrolarea natalitatii va duce la o explozie demografica cu efecte catastrofale:

  • in cativa ani se va dubla populatia lumii,
  • in alti cativa ani se va tripla, si:
  • nu vom mai avea loc pe planeta,
  •  vom consuma toate resursele naturale,
  • vom muri de foame, etc.

Tot societatea ne invata ca femeia este stapana pe trupul ei, pe viata ei, si implicit pe ceea ce s-ar afla in interiorul ei: un fat.

Insa multe lucruri false sunt promovate ca fiind adevarate.  Sa analizam cele de mai sus, sa vedem daca chiar asa stau lucrurile.
nu vom mai avea loc pe planeta?
Presupunand ca in 20 de ani vom fi 20 de miliarde de oameni pe planeta, chiar nu vom avea loc unii de altii? Cate miliarde de hectare sunt neatinse de om, zone unde picior de om nu a calcat vreodata? Daca in Monaco nu se plange nimeni de aglomeratie, si acolo sunt 16.620 locuitori pe km² , nu vad de ce nu ar putea fi asa pe tot globul, tinand cont ca la polul opus, in Mongolia avem doar 1,7 locuitori pe km²? (sursa wikipedia)
vom consuma toate resursele naturale?
Da, daca ne referim la petrol, gaze naturale, carbune, lemn, etc. De ce insa nu putem vedea o solutie viabila in energia bio, de ce nu putem inlocui lemnul cu altceva, etc? Solutii ar fi, dorinta este? Sau mai simplu cerem stoparea natalitatii pentru a „ne fi noua bine”? Un bine relativ, si pacatos de poluant. In loc de a investi in viitor ne plafonam in prezent, suprimand astfel sansa a milioane de alti oameni.
vom muri de foame?
Doar campiile tarii noastre ar putea hrani cateva miliarde de oameni, si avem si alte campii, nu doar cele dintre Carpati. Doar agricultura Europei ar putea suplini 20 miliarde de suflete. Insa pentru asta trebuie munca, orientare, management, si economie, nu cum face Franta. (Caci Franta dat foc la cateva milioane de tonde de porumb doar pentru a controla pretul pietei.)

femeia este stapana pe trupul ei, pe viata ei, si implicit pe ceea ce s-ar afla in interiorul ei?
Da, este stapana, nimic de zis. Doar ca a stapani nu inseamna a face ce te taie capul.

– Eu am o masina, sunt stapan pe ea, dar acest lucru inseamna ca am grija de ea, ii pun benzia corespunzatoare, ulei de care ii trebuie, o spal, o curat, nu intru in gropi la 100Km/h, etc.
– Eu am o casa, sunt stapan pe ea, e a mea si fac ce vreau cu ea. Serios? Am voi sa o daram, asa, de capul meu? Pot sa o inchiriez gruparii Al Qaeda? Pot sa ii dau foc?
– Eu am un caine? Am voie sa il omor in bataie?

Nu. A stapani nu inseamna a face doar ce vreau eu, egoist, fara sa tin cont de urmarile ce vor avea loc, de faptul ca decizia mea va influenta milioane si miliarde de oameni.

In urma cu 1500 de ani traia Ana, nevasta lui Ion. O familie anonima, istoria nu scrie nimic despre ei, dar ei, mai exact ea: Ana, este cheia subiectului: avort.

Ana a nascut doi copii, si copiii lor la randul lor au facut cate doi copii, si copiii lor la fel, si tot asa generatii dupa generatii, sute de ani la rand. Sa punem 50 de ani pentru fiecare generatie, stiti cati oameni au trait pe acest pamant din Ana si Ion in ultimii 1500 de ani? 2 miliarde? Daca nu credeti calculati singuri.

Dar daca Ana zicea: „ce imi trebuie mie copii? eu vreau sa fiu libera, fara obligatii!” Si daca Ana facea doua avorturi, 2 miliarde de oameni nu ar fi trait pe acest pamant. (E ca si cand m-as intoarce in timp, cu 1500 de ani in urma si ucid pe Ana. Toti urmasii ei s-ar evapora intr-o clipa, toti urmasii ei din toate generatiile.) Nici Stalin, nici Hitler, nimeni nu a ucis asa multi oameni. Dar avortul Anei ar fi facut-o.

De ce? Pentru un strop de egoism, nu vedem urmarile faptelor nostre, sau poate ca nu ne pasa, ori pur si simplu nu putem vedea mai incolo de ziua de azi.

22 de gânduri despre &8222;Avortul, un egoism dus la apogeu&8221;

  1. Jorjette 03/08/2011 / 18:50

    Nu suntem stăpâni pe nimic, nici măcar pe corpul nostru. Cei care se cred stăpâni pe ceva şi-o iau peste nas, aşa cum şi-o iau şi femeile care fac avort.

    Înntr-un fel sau altul, natura îi pedepseşte pe cei ce-şi bat joc de ceea ce dăruieşte – mai ales când este vorba de un copil. Din neam în neam suntem pedepsiţi pentru ceea ce au făcut străbunele noastre când au ales să facă avort. Dacă o mamă alege să facă avort, ar trebui să ştie că este predispusă să facă avort încă de dinainte de a rămâne însărcinată, ar trebui să fie responsabilă pentru alegerea şi şi ar trebui să mai ştie că urmaşii vor avea de suferit de pe urma alegerii ei.

    Lucrurile sunt destul de ciudate -de ce să faci avort când dacă nu doreşti un copil, nu-l faci? Poţi preveni acest lucru – însă oamenii sunt iresponbsabili şi le place să-şi facă singuri rău atât lor cât şi celor din jurul lor….

  2. Pato Basil 03/08/2011 / 18:55

    avortul e o crima si cu asta am spus tot! bine se intampla avorturi naturale sau spontane…in care parintii nu au nici o vina directa. Dar sa-ti ucizi o viata, un sufletel te face un criminal!

    • Jorjette 03/08/2011 / 21:48

      Chiar şi în cazurile de avort spontan – în general acestea au loc din frica mamei, sau unele dintr-o neglijenţă a sarcinii.

      • Pato Basil 04/08/2011 / 17:00

        mai se intampla involuntar… e dinferenta la omor din culpa pana la crima cu premeditare.

      • Noni 22/09/2011 / 13:54

        Avortul spontan este si un efect al unor probleme genetice, combinarea genetica nu sa facut cum trebuie, uterul nu indeplineste conditiile pentru o sarcina, stresul sau oboseala mamei, si nu in ultimul rand factorii spirituali
        (la comentariul de mai jos observ acum ca am tastat gresit, nu prea am cum sa editez)

    • Noni 22/09/2011 / 13:17

      Avortul spontan este ceva natural, faptul nu este compatibil pentru viata si renunta la acea viata, si astepata o nou ocazie de procreere cand nu va mai exista un accident genetic

  3. Florin Morosan 03/08/2011 / 20:27

    Nu sunt de acord cu avortul şi nici nu voi fi vreodată. Dacă nu vrei să faci acel copil există atâtea metode contraceptive, deci foloseşte una din ele şi nu fă acel copil. AVORT = CRIMĂ !!!

  4. adriank 04/08/2011 / 02:39

    daca raman gravid cumva, promit sa nu fac avort 🙂 sa nu se uite lumea urat la mine si sa nu ajung in iad, nu pentru ca stiu ca n-as avea ce sa-i dau sa manance.

  5. Jorjette 04/08/2011 / 10:36

    adriank – Nu exista sa nu ai ce sa-i dai sa manance copilului. Daca tu nu mananci ceea ce iti ofera natura, asta nu inseamna ca un copil nu poate trai cu ceea ce ne ofera ea. Oamenii s-au indepartat de la cunoasterea adevarata si cred ca doar cu bani poti creste un copil – Fals – parintii nostrii nu aveau nevoie de bani sa ne creasca – dar s-au uitat toate aceste lucruri – cum domneste confortul si banul.

    • adriank 04/08/2011 / 15:03

      Ma bucur mult sa vad ca mai sunt oameni care cred ca iubirea tine de foame.

  6. Friv 04/08/2011 / 12:42

    Dacă şi avortul mai este o problemă la ora actuală in care ai o grămadă de măsuri de contracepţie…

  7. Bucur 04/08/2011 / 20:33

    avortul este o crima si Dumnezeu spune clar sa nu ucizi.

  8. 'mnealui 05/08/2011 / 09:08

    Sa faci copii e usor, mai greu e sa-i cresti. E oare mai bine sa-i chinui dupa neavand posibilitati sa le oferi un trai decent, o viata normala? Nu c-as fi pentru avort!

    • Derscanu 05/08/2011 / 11:24

      Nu stiu daca saracia ar fi un motiv plauzibil. De exemplu: strabunicii mei au trait intr-o saracie lucie fiind cei mai saraci oameni din Romania. Si daca ei ar fi decis ca nu mertia sa aiba copii, eu nu as fi existat astazi, nici copii mei.

  9. andreea iulia toma 07/08/2011 / 11:03

    Avortul este fara indoiala o crima. Poti preveni o sarcina, sunt atatea metode…Dar daca, totusi, se intampla, nu avortul este solutia, nu vei fi mai fericit omorand acel sufletel. Se gasesc solutii, daca ai ce sa mananci singur, ai si cu ce hrani acel copil. daca nu, sunt atatea familii care vor si nu pot avea. Mai bine il dai decat sa il omori.

  10. Noni 22/09/2011 / 13:11

    Avortul este o crima, si nu ai cum sa o scuzi, nu este un argument solid pentru a face avort.
    Dar daca priviti cu atentie, oameni mai culti, mai avuti, mai inteligenti fac mai putini copii, in schimb oamenii mai primitivi fac mai multi copii, si ei ne vor domina in viitor, tiganii fac mai multi copii decat romanii, si in cativa ani vor deveni majoritari in Romania, va ganditi ce fel va fi societatea in viitor?

  11. aij 07/11/2011 / 19:58

    Dar nu ar fi o crima daca mama voastra v-ar naste, v-ar da la orfelinat sau v-ar creste intr-o mahala fara nicio sansa de educatie sau apa curata?

    Ganditi-va bine la conditiile in care v-ati nascut si o sa vedeti ca nu v-ar fi convenit oricum…

    Dar, sunt de acord, ca suntem prea multi pe planeta este o porcarie.

    • Derscanu 07/11/2011 / 20:12

      Si daca suntem prea muli ce sa facem, sa mai ucidem din oameni? Sa interzicem si dreptul altora de a se naste?
      Daca tu ai apucat sa urci in barca de salvare de ce nu ar urca si altii?

  12. aij 07/11/2011 / 20:33

    @Derscanu

    Nu interzice dreptul de a te naste, dar metode contraceptive da…

    Iar barca de salvare daca ar fi mai plina nu s-ar scufunda?

    desi am spus ca nu cred in suprapopulare (nu cred ca mi-ai citit postul bine)

    • Derscanu 07/11/2011 / 21:52

      Scuze: nu am inteles eu bine in ce priveste suprapopularea. Iar barca foarte probabil s-ar scufunda insa totusi mi-ar fi greu sa las in urma oameni. Nu stiu, poate pus in fata unui asemenea fapt as gandi altfel, poate instinctul de supravietuire, cine stie.

Lasă un comentariu