Iubesc România

Mă bucur că trăiesc în România

Cuvinte cheie: România, Matrix, UK, libertate, viață, țară, zombi, iubesc România, motive, locuit, Marea Britanie
Am avut ocazia să locuiesc în Marea Britanie câțiva ani. Astfel m-am familiarizat cu obiceiurile și viața de acolo.

Poate dacă aș fi o persoană blocată pe stric ceea ce am fost educat acest articol ar fi vorbe în vânt.

Dar m-am acomodat relativ ușor. Mi-am perfecționat engleza, am copiat câte ceva din stilul lor de viață, m-am amestecat printre ei – într-un cuvânt am trăit precum un britanic.

Și chiar dacă în unele privințe sunt mult peste noi, și nu cu referire la situația financiară sau la infrastructură, ci ca respect, politețe, bun simț, totuși ei duc lipsă de multe..

E apa, aerul, clima, viața, libertatea
E vorba de apa pe care o bei, căci în România până și Apa de la chiuvetă este mai bună decât a lor din fântâni.
E vorba de aer, aerul pe care îl respirăm. Al lor este prea umed, prea sufocant, pe când al nostru este liberator – da, știu! puțini vor înțelege asta…

Este vorba despre viața și libertate. Și chiar dacă pe acest site cele mai multe articole sunt gen pamflet sau parodie, acest articol face parte din cele serioase. Merita făcut-ă această precizare, căci în UK nu simți că trăiești precum o faci în România.
Și nu doar pentru că suntem noi latini și obișnuiți cu ai noștrii așa buni sau răi cum sunt ei (și noi de altfel) ci pentru că în UK vei simți limite, vei simți ce înseamnă Matrix.
Desigur că exista și oameni care „s-au realizat” acolo, … dar însemnând să renunți la multe. – Într-adevăr au salarii mari comparativ cu cele din România, au multe distracții și își permit să mănânce și să se îmbrace cu haine de firmă, să aibă o mașină bună, etc.
Dar asta este fața frumoasă a lucrurilor. În realitate ei sunt îngropați în datorii la bănci, trăiesc cu chirie și depind prea mult de Sistem – exact ca și în SUA sau alte țări bogate.

Ce avem în România de o consider atât de importantă?

Avem natura de partea noastră. Da natura lăsată nou de Dumnezeu. Avem aer bun de respirat, avem poate cea mai bună apă din Europa, avem încă multe libertăți deși Matrix își întinde ghearele și spre noi, avem oamenii altfel, mai oameni (așa nepoliticoși și invidioși dar parcă vii nu zombi ca majoritatea de la ei), și avem multe altele pe care dacă vom privi atenți în jurul nostru le vom descoperi relativ ușor…
Notă importantă:
Acest articol sfidează mintea îngustă a omului care trăiește pentru distracții și care crede că dacă are bani să își permită una sau alta se crede în Paradis.

Mai poți citi și: