Vestele galbene din Paris și jandarmii

Manifestații violente în Paris. Bulevardul Champs-Elysées a fost blocat total, ciocniri cu forțele de ordine, mașini incendiate, magazine distruse, turiști alungați, pagube de milioane de euro.

Chestia asta ne dă de gândit. Exact cum au procedat grecii cu ceva ani în urmă, acum o fac francezii. Și o fac cu mare tam-tam. În România câteva manifestații, foarte puțină violență și nimic rezolvat. 

Probabil că românii sunt cei mai adaptabili dintre toți europenii, în sensul că indiferent ce tâmpenii fac tâmpiții de la conducere, trecem cu vederea pentru că poate lucrurile se vor rezolva de la sine, sau poate că încercând să vedem și partea frumoasă a noroiului totul va fi bine. Ca și când dacă ne ascundem capul în nisip precum struțul, pericolul trece.

Interesant este faptul că anul acesta am sărbătorit Centenarul Marii Uniri. Un fel de mândrie patriotică, bineînțeles că manifestată prin stegulețe și cântece patriotice. Dar atât. Marea Românie încă nu este mare decât dacă închidem ochii și pretindem că Republica Moldova nu este România. Dacă închidem ochii și nu ne pasă de faptul că în România economia este la pământ, salariile printre cele mai mici din Europa, că tinerii aleg să migreze în UK, Germania, Belgia, etc, și nu o fac pentru că acolo clima este mai bună decât aici, căci nu este, nici pentru frumusețea țării străine, ci pentru niște salarii mai bune decât în propria țară. 

Da putem crede că doar francezii au voie să blocheze orașul și să ceară demisia unui lider, românii nu. Și de ce am cere noi românii așa ceva? Pentru că aproape toți liderii din ’89 și până în prezent nu au făcut decât să distrugă și să vândă totul companiilor străine? Pentru că nu au făcut nimic pentru ridicarea economiei naționale? Poate. Doar că dintre două partide politice puternice unde ambele par a avea aceeași agendă, ce să alegi? Și dacă nu ai ce alege, ce rost mai are ieșirea în stradă?

Viitorul României? Hm!

Reclame

0 Responses to “Vestele galbene din Paris și jandarmii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 160.856 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: