Regatul Politickia

poveste pentru copilasii naivi

A fost odata ca niciodata, ca daca nu ar fi fost, bine mai era! A fost o data un regat, un regat in care toata lumea traia in fericire, sau mai bine zis, erau multumiti de viata lor. Regatul acesta se numea Politickia.

Regatul avea un rege, o regina, si 14 printi, adica 7 printi si 7 printese. Oranduirea monarhica era pe placul tuturor, caci toti oamenii erau aproape egali, exploatarea omului de catre om nu exista, sau nu se inventase inca.

Si copiii regelui, adica printii, isi duceau copilaria in fericire si nevinovatie, fara a se considera superiori celorlalti copiii din regat. Insa vremea a trecut, si printii au devenit oameni mari si urmau sa isi intemeieze ei insusi familiile lor. Regele avea o singura dorinta: sa fie o singura nunta pentru toti copiii sai, indiferent de varsta.

Si astfel, in anul de gratie 1437 d.l. (de la intemeierea lumii), a avut loc nunta. Cea mai frumoasa, cea mai rasunatoare nunta din cate au fost vreodata pe acest pamant, si din cate vor mai exista. O nunta cu 14 miri si 14 mirese.

*****************************************************

Dupa un an, de la nunta, regele batran dorea sa lase un succesor. Se gandea sa imparta regatul in 14 pari egale, dar vazuse deja in viitor faptul ca un anume imperiu s-a distrus in felul acesta. Asa ca trebuia o strategie prin care un singur rege sa fie ales, iar ceilalti sa nu carteasca.

Si a creat un concurs: concursul de popularitate. Fiecare din cei 7 fii ai sai si cele 7 fiice trebuiau sa stranga simpatizanti. Doar ca nu era asa de usor, caci supusii regatului ii priveau pe toti copiii regelui ca fiind demni de tron. Astfel, fiecare a inceput sa foloseasca diferite strategii pentru a se afirma. In acel timp s-a inventat presa, cu scopul de a discredita concurenta si a inflori calitatile mogulului. S-a inventat serviciile secrete, cu scopul de a controla masele in favoarea unui anume lider. S-au inventat multe atunci, dar cea mai mareata realizare a fost: partidul politic.

Si dupa un an de lupta istovitoare, un singur pretendent a castigat tronul. Mare fericire mare pe invingator. Pacat de faptul ca nu mai avea supusi, caci in timpul haosului electoral cetatenii regatului au emigrat in alte parti ale lumii, mai pasnice.

Reclame

4 Responses to “Regatul Politickia”


  1. 1 Reclame Tv 07/02/2012 la 20:04

    Daca ar fi atat de simplu si in zilele noastre …
    Ar fi interesant de stiut ce „alte parti ale lumii, mai pasnice” mai exista in mileniul 3.

  2. 3 Reclame Tv 07/02/2012 la 20:53

    Bun, deci ramanem aici. Nu mai emigreaza nimeni 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 155.180 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: