De ce americanii nu au eliberat Cuba sau Corea de Nord?

Armata SUA: trupe de uscat bine antrenate, forte navale, forte aeriene, proiecte militare de miliarde de dolari, intr-un cuvant o forta armata greu de invins. Langa armata se mai adauga CIA, celebra agentie. Si totusi, Cuba, vecinul lor, ‘ghimpele din coasta‘, se gaseste inca sub dictatura. Si un pic mai incolo pe harta gasim o pata urata: North Korea.

Sa nu fie in stare CIA sa faca nimic. Sa le fie americanilor frica de un razboi contra unei tari? Improbabil.

De aceea, eu nu vad alta explicatie, decat faptul ca americanii au interes in a mentine aceste tari in prapastie. Cel mai probabil, metoda comparatiei.

Prin comparatie noi decidem ca suntem frumosi sau urati, destepti sau dobitoci, puternici sau slabi, etc… Comparandu-ma cu Becali eu sunt extrem de sarac, dar comparandu-ma cu omul ce doarme in canal eu sunt extrem de bogat.

In acest fel, situatia americanilor, fie ea buna, bunicica sau rea, nu trebuie comparata cu cea a japonezilor sau finlandezilor, nici macar cu cea din Regatul Unit, ci cu ceva ce este langa ei, in acest caz Cuba. Iar pentru cei care considera Cuba un caz izolat, iata exista regimul nord corean, numai bun pentru o comparatie, o comparatie din care situatia americanilor si a europenilor (caci ei conteaza pe harta lumii – atat) este una de vis.

NA – acest articol este o opinie personala, nu recomand folosirea acestor informatii la sesiune!!

Reclame

3 Responses to “De ce americanii nu au eliberat Cuba sau Corea de Nord?”


  1. 1 Mihai Motrescu 17/01/2012 la 22:14

    ar putea fi asta o explicatie si inca una ar fi aceea ca nu prea au mare lucru de castigat din coreea sau cuba…faptul ca nu au actionat in aceste tari e o dovada ca razboaiele americanilor nu sunt nici pe departe in numele democratiei sau a pacii cum spun ei ci sunt in numele petrolului….

  2. 3 Gabriel Ursan 04/02/2012 la 01:21

    Deacord cu Mihai Motrescu. Daca nu sunt interese majore, efortul unui razboi nu-si are rostul. Plus de asta, SUA nu mai este de mult ceea ce a fost si nu cred ca s-ar inghesui aliatii ca la paine calda in cazul unui nou razboi provocat de ei.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,486 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: