Ce ar fi Timisoara azi fara Bucurestiul anilor 89′?

Ieri, parca, in mitingul de la Timisoara se scanda: „Unde-i Bucurestiul?”, sau ceva de geniul asta, nu retin.

Oare Timisoara are memorie scurta? Ei uita ca daca Bucurestiul nu ar fi iesit in strada in decembrie 89′ astazi Timisoara ar fi un mare cimitir?

Sa ne aducem aminte, cine a trait in acele zile, stie.

La Timisoara dupa arestarea pastorului László Tőkés cativa oameni au iesit sa il apere. Si apoi altii, si altii. S-au facut arestari, au fost ucisi oameni. Pe scarile Catedralei oameni au murit. De la Bucuresti a plecat ‘mercenarul’ cu ordin clar sa linisteasca lucrurile. Aceasta linistire inseamna sa se termine, indiferent cum, toata debandada de acolo. Si cel mai probabil, daca timisorenii ar fi iesit toti in strada, toti ar fi fost ucisi. Ce conta un oras in fata marelui progres socialist multilateral dezvoltat?

Dar pe strazi au iesit si alte orase, si cel mai important: Bucurestiul. Fara Bucuresti s-ar fi instaurat Legea Martiala, si nimeni nu ar fi reusit nici macar sa mai viseze la ziua de maine. Dar Timisoara uita, i s-a urcat la cap mandria, cum ca vezi domne’ ei facut Revolutia. Gresit. Total gresit. Caci degeaba mama m-a nascut daca nu m-a si crescut.

Anunțuri

2 Responses to “Ce ar fi Timisoara azi fara Bucurestiul anilor 89′?”


 1. 1 nea blogu' 15/01/2012 la 10:09

  Se vede ca de data asta ai scris dintr-un impuls de moment …
  La Timisoara nu dupa arestare ci inainte de arestare au fost cativa oameni decisi sa nu permita mutarea pastorului, nu arestarea … Dupa doua zile in care armata a tras nu au mai fost victime pentru ca armata a refuzat sa mai traga asa ca Timisoara nu ar fi fost un mare cimitir … in 19-20 deja se organizau revolte in orasele din apropiere etc.etc.
  Ce se scandeaza acum pe la diverse manifestari e o alta mancare de peste.
  Sti ca timp de cateva zile prin Timisoara muncitorii scandau in zona caminelor studentesti „Veniti cu noi, veniti cu noi” si pana dupa 21dec nu a iesit niciun student iar acum peste tot se spune ca tinerii – studentii au facut revolutia?
  Oricum chestia asta cu „ba noi, ba noi, ba noi” seamana cu joaca unor prescolari.

  • 2 Derscanu 15/01/2012 la 10:39

   Probabil, sa fi fost alta cronologia, nu contrazic. Unchiul meu si verisoarele mele locuiesc in Timisoara, de 40 de ani. Au fost acolo si m-am bazat mult pe descrierea lor in ce priveste evenimentul in sine. Insa depinde, caci fiecare om vede din locul sau…
   Raman totusi la ideea ca fara Bucuresti nu se rezolva nimic. Ca in spatele cortinei unele lucruri fusesera deja stabilite de anumiti ‘lideri’ e o alta poveste.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 143,080 hits

Top click-uri

 • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: