Cumparam romaneste

Cum ii spuneam si lui Christi, am produce romaneste si am cumpara romaneste cu salarii nemteste. Adica, prea saraci sa cumparam calitate, iar multe produse romanesti au calitate.

Din pacate muncim prea mult si nu avem timp de piata, asa ca supermarketul din colt este o solutie la indemana. Numai ca de acolo cumperi produse de orice natilitate, mai putin romanesti.

Asa se face ca usturoiul, mare si dolofan made in Turcia, Iordania, China, si alte tari, ajunge pe masa mea. La fel si ceapa si strugurii, si tot ce inseamna leguma si fructa. Sa nu mai zic de Carefour unde varza este din Letonia, rosiile din Uganda, mazarea din Japonia, 0rezul din China(logic), faina si zaharul din Ungaria, etc.. – baza de data este pur imaginara.

Bun, si taranul roman neavnd cum sa vand catre supermarket ramane cu marfa pe camp. Acum, pot eu sa invinovatesc taranul ce a muncit toata vara si cand e sa vanda i se ofera 0,5 lei de Kg de ardei cand el in magazin ajunge si la 6 lei? Nu este bataie de joc la adresa muncii, la adresa producatorului? Asa ca, cumparam de oriunde mai putin de la noi.

Cred ca suntem singura tara din lume ce ne sinucidem singuri. Caci sinucidere se numeste asta. Nu vrem Logan, desi produs la noi, ca nu este cool, nu vrem aia sau ailalta, vrem de la strainezi, e mai dulce de la ei. Adica, o mentalitate de prost, de fapt ne mai miram? Ca doar traim aici, intre ei si printre ei. Da. Prostii sunt multi si influenti.

Acest articol nu participa la Super Blog 2011.
Reclame

2 Responses to “Cumparam romaneste”


  1. 1 Nice 05/11/2011 la 16:49

    Da, romanii sunt snobi, nicio noutate, vrem lucruri straine, dar nu turcisme si chinezarii, ci vest europene daca se poate, de calitate.

  2. 2 Bucur 05/11/2011 la 17:53

    vrem multe si pe bani putini si maxima calitate.Am uitat sa cautam prin supermarcheturi produsele romanesti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: