Semaforul si trecerea de pietoni

Articol inspirat de la Pedagogul (Morosan).

Faptul ca semaforul indica verde pentru pietoni nu inseamna ca pietonul poate trece cu ochii inchisi. Daca o face, o face pe pielea sa. Si nu spun asta doar pentru ca unii soferi sunt inconstinti, ci pentru ca sunt tot felul de soferi si tot felul de masini. Fie masina nu mai are frane, fie cineva este urmarit de politie sau mafie, fie o masina de politie vine in viteza fara a avea sirena pornita (poate sa o faca atat timp cat are pornita avertizarea luminoasa), fie … multe.
Eu am permis de conducere, si la rosu am oprit mereu, mereu cand am vazut semaforul. Am ocazia sa nu il vad, fie un camion mi-a bruiat vederea, fie soarele orbitor ma capiat de tot, fie semaforul era ascuns in copaci.
Apoi, pe trecerea de pietoni fara semafor. Datoria soferului este sa incetinesca, dar ce te faci cu indicatorul ascuns de crengile copacilor si (zebra) liniile zebrei sterse?
Apoi, ar fi pietonii, cei care se arunca in fata masinilor doar pentru faptul ca ei sunt pe trecere. Pai cum mama lui Stefan, (stim noi care), sa opresc eu masina in 5-10 metri, caci doar nu se opreste brusc, nu incremeneste direct? Din momentul in care am vazut pericolul si momentul in care am calcat frana trece ceva timp, cateva milisecunde, apoi din momentul in care am calcat frana si pana ce se pune in miscare tot angrenajul, pana ce se opreste hurdughia, iara mai trece ceva. Iar acest ceva inseamna metri, metri ce pot fi fatali unui aventurier ce traverseaza strada, fie si pe trecere, fara sa se uite.
Concluzie!

Ca sofer trebuie sa casti bine ochii, dar si ca pieton. Caci daca o masina se zgarie sau se distruge, se poate repara, omul nu.

imagine via    Desi in prim plan vedem un indicator pentru trecerea de pietoni ascuns intre copaci, daca privim mai atent vom vedea si un semafor, asta si mai bine ascuns.

Reclame

11 Responses to “Semaforul si trecerea de pietoni”


 1. 1 Bogdan 19/10/2011 la 00:54

  asta cu semaforul in copaci e de coma. sa-i taie naiba… sau sa mute semaforul… am patit-o si eu, chiar cu masina scolii de soferi 😀

 2. 3 Toma Andreea Iulia 19/10/2011 la 09:25

  Mi-a luat ceva timp sa vad semaforul. Dar eu tot am boala pe soferii care continua sa treaca desi la pietoni s-a facut verde si se stie ca pentru pietoni dureaza al naibii de putin verdele, de regula. Ieri in Piata Victoriei, am cronometrat cat dureaza rosul la semaforul de pe Calea Victoriei si rezultatul a fost doua minute jumate.

 3. 5 D-Petre 19/10/2011 la 10:24

  Daca imi amintesc bine si in lege prevede ca pietonul sa se asigure la trecerea strazii chiar daca e zebra sau semafor … dar n-am vazut niciodata un pieton amendat de politie pentru ca nu s-a asigurat.

 4. 8 adriank 19/10/2011 la 15:23

  relatia asta intre sofer si pieton e ca relatia dintre lei si hiene. niciodata nu se va rezolva si mereu vor fi victime. eu unul ma asigur ca un nevrotic mereu cand trec chiar si-o straduta mica, mai ales ca cineva din familie mi-a murit recent calcat de masina.

 5. 10 Aha! 19/10/2011 la 23:01

  Si daca nu fac un pas chiar 2 pe trecere sa arat intentia de a traversa, in Bucuresti risc sa nu mai trec in urmatoarea ora trecerea de pietoni … cand am facut scoala de soferi stiu ca mi s-a spus sa incetinez la fiecare trecere de pietoni si era sa pic ca nu am acordat prioritate, eu fiind in intersectie cu masina, unor babe ce discutau pe bordura de langa trecere … situatii din astea sunt tot timpul in trafic si sunt gestionate bine numai daca exista un minim bun simt din partea pietonilor si conducatorilor auto.
  Parerea mea deh.
  P.S. Vorba ce o foloseam personal de vreo 10 ani era „Sa moara mama, lui Stefan!”

  • 11 Derscanu 19/10/2011 la 23:06

   Welcome here!
   Daca pietonul nu are piciorul pe trecere, soferul nu va opri, caci multi stau la barfa exact in dreptul trecerii de pietoni, cred ca locul asta atrage barfa. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,870 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: