Iisus sau Isus?

Nu pot spune despre mine ca sunt un credincios veritabil, dar cred, cred in Dumnezeu, in viata de dupa moarte, in pace si iubire, in omenie, in multe lucruri pe care le consider frumoase si bune, demne de a crede in ele. Insa nu inteleg de ce trebuie sa se plafoneze unii in niste detalii minore, cum ar fi o litera.

Este adevarat ca o litera in unele cazuri poate schimba totul, dar nu mereu. Numele meu este Derscanu. Ei si, ce daca unii il rostesc Descanu, mancand litera „r”, eu stiu destul de bine ca la mine se refera.

In ultimul timp nu prea mai am cand sa deschid o carte, dar cand sunt pe net mai caut una, alta, pe diverse site-uri, forumuri, bloguri, si nea Google ma arunca cand colo cand dincolo. Si ce gasesc pe unele pagini virtuale? Cum se cearta unii ca Isus se scrie cu un „I” sau Ca Iisus se scrie cu doi de „I”.

Mai oameni buni, chiar nu aveti alte subiecte despre care sa scrieti, sa sa va certati? Pai daca acum nu stiu cati ani s-a gasit un teolog ce nu mai avea subiecte de pus in actualitatea maselor, si a inteles el bine ca valoarea unui crestin consta in faptul ca un anume cuvant inseamna „asin” in alta limba, straina, cine e devina?       Exista un oras numit Pula. Ei si? Ce sa facem acum? Sa pornim razboi alora sa schimbe numele orasului, pentru ca in limba noastra nationala inseamna ceva urat?

Iisus sau Isus?  Hristos sau Cristos? Chiar conteaza atat timp cat stim bine cui ne adresam?

Sunt atatea lucruri frumoase ce se pot scrie in online despre Dumnezeu, despre creatia Sa, despre om ca fiinta creata dupa chipul si asemanarea divina, despre norme etice, despre implicatia unei vieti de credinta in sanul comunitatii, despre facerea de bine, despre altruism, despre multe, prea multe.

Dar cel mai ciudat este ca unii habar nu au cine este si ce a facut Isus, dar sar de dos in sus si ne corecteaza pe noi care scriem gresit. Pai intai citeste si tu cateva carti, documenteaza-te si apoi exprima-ti opinia, ca doar e liber internetul sa iti exprimi parerea, dar fa-o cuvincios si cu dovezi, nu doar ca asa ai auzit tu la coada la oua acum 23 de ani.

 

Reclame

5 Responses to “Iisus sau Isus?”


  1. 1 MIhai Motrescu 01/10/2011 la 19:37

    Cred ca e treaba celor de la academia Romana sa hotarasca cum se scrie,Dacă e să ne luam dupa cum zic cei mai mulţi de pe glob atunci o să scriem Gizăs

  2. 3 adriank 01/10/2011 la 19:42

    aici nici nu cred ca intra vre-un motiv religios. pur si simplu e plin internetul de persoane care daca leaga 3 cuvinte la ei pe blog , gata sunt mari cunoscatori ai limbii si automat cum zaresc vreo greseala in exprimare la altii, incep si-i judeca. Bineinteles ca nu-i bai ca unii spun Isus cu doar un i, oarecum asa mi s-ar parea si normal sa se scrie.

  3. 5 Bucur 01/10/2011 la 20:39

    chiar vreti sa aflati ce a facut Mantuitorul pentru fiecare om in parte? daca da a se citi Isaia capitolul 53…tot.Cine vrea sa inteleaga o poate face dar cine refuza sa acepte ferta Lui bine nu-i va fi garantat 100%.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,870 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: