Exista ceva dincolo de hotarul mortii?

Din toate timpurile oameni si-au pus aceasta intrebare. Si au nascocit tot felul de raspunsuri, care mai de care mai ciudate.

Altii, pentru ca nu isi putea imagina altceva decat ceea ce vede ochiul, au renuntat la a mai spera ceva dupa moarte, si si-au concentrat toata atentia asupra vietii prezente considerand ca „Paradisul” este acum si aici.

Nevoia de a intelege, de a da un inteles vietii, un motiv existential, a existat din totdeauna in om, si o lupta teribila se da in fiecare la nivel mental. Unii oameni aleg sa inabuse vocea interioara, altii decid sa ii ofere un raspuns. Dar exact ca si in cazul unui simplu calcul matematic (unde 234*478=111852 si doar acest numar 111852 este raspunsul corect), nu orice raspuns este si adevarat.

Prin filozofie si religie unii invatati au incercat sa ofere raspunsuri. Altii prin matematica, fizica, chimie, biologie, sau printr-o combinare a acestora la care a adaugat putin de logica, o logica conforma cu opinia fiecaruia, desigur. Altii au considerat ca este dincolo de resursele umane intelectuale, astfel ca au incercat sa invaluie totul in mister, in misticism. Dar nici unii si altii nu au putut oferi un raspuns deplin, satisfacator, dincolo de orice dubiu.

Multi invatatori au creat adevarate miscari religioase in urma carora s-au nascut religii mari, altii odata cu moartea lor a murit si miscarea lor religioasa. Astfel ca in 2011 avem cateva zeci de religii mari, chiar foarte mari, si alte cateva mii de religii mai mici. Insa conform principiului matematic, un singur rezultat poate fi cel adevarat, si in consecinta un singur raspuns la intrebarea: „Existe ceva dincolo de hotarul vietii?

Cum din punct de vedere stiintific nu se poate oferi un raspuns la aceasta dilema, religia aduce in prim plan diverse raspunsuri. Dar oare care este cel adevarat? Cel oferit de o cea mai mare religie din lumea: crestinismul, sau altul. Si daca crestinismul ofera raspunsul corect, intrebarea logica este: care crestinism? Caci exista mii de religii crestine, si toate la randul lor ofera un raspuns propriu.

Sa fie adevarul de partea celor multi? Ca si in cazul cand: „daca mai multi oameni iti spun ca ai tricoul pe dos, asa este”? Si totusi, un subiect asa delicat sa fie detinut de marea gloata, printre care si cei care merg la vot sa voteze cu cel care le-a oferit o galeata de plastic si 5 Kg de faina? Unde sa cautam un raspuns? Si dupa ce l-am gasit, cum putem fi siguri ca el este cel adevarat?

Trei mari religii: crestinismul, islamul si iudaismul(evreii) au la baza acelasi parinte spiritual: Avraam. O istorie ce este recunoscuta de toate cele trei mari religii. Si nu oriunde, ci in cartile lor sfinte. Pentru crestini ele sunt primele 5 carti din Biblie: Geneza(Facerea), Exodul(Iesirea), Levitic, Numeri si Deuteronomul.

17. Omului i-a zis: „Fiindca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul despre care iti poruncisem: „Sa nu mananci deloc din el”, blestemat este acum pamantul din pricina ta. Cu multa truda sa-ti scoti hrana din el in toate zilele vietii tale;

18. spini si palamida sa-ti dea si sa mananci iarba de pe camp.

19. In sudoarea fetei tale sa-ti mananci painea, pana te vei intoarce in pamant, caci din el ai fost luat; caci tarana esti si in tarana te vei intoarce.” -Geneza cap.3, vs.17-19

Din acest text reiese clar si fara dubiu destinatia omului dupa moarte: in tarana. Si daca ne-am limita doar la acest text ar insemna ca nu exista nici o speranta pentru om. Totusi, crestinismul ofera o solutie atat de frumoasa incat cei mai multi oameni aleg sa o refuze: invierea din morti la judecata de apoi, viata vesnica intr-un paradis dincolo de imaginatia noastra pentru cei credinciosi. Si toate acestea sunt scrise in cartea sfanta a crestinismului Biblia(Sfanta Scriptura).

Fiecare om este liber sa aleaga ce vrea sa creada, in cine si in ce. Fiecare om poate si trebuie sa aleaga o cale, sa caute un raspuns la intrebarea: „Exista ceva dincolo de hotarul vietii?” Eu unul am ales sa cred in ce scrie in Biblie:

1. Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului.

2. In mijlocul pietei cetatii si pe cele doua maluri ale raului era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod si dand rod in fiecare luna; si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.

3. Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului vor fi in ea. Robii Lui Ii vor sluji.

4. Ei vor vedea fata Lui, si Numele Lui va fi pe fruntile lor.

5. Acolo nu va mai fi noapte. Si nu vor mai avea trebuinta nici de lampa, nici de lumina soarelui, pentru ca Domnul Dumnezeu ii va lumina. Si vor imparati in vecii vecilor. -Apocalipsa cap. 22, vs 1-5.

Reclame

5 Responses to “Exista ceva dincolo de hotarul mortii?”


 1. 1 Petre 29/09/2011 la 10:48

  Tu ai ales sa crezi in Biblie, eu am ales sa nu cred in Biblie. Fiecare cu optiunea lui.
  Am doar o intrebare in legatura cu: „”Robii Lui Ii vor sluji.”” cine sunt acesti robi ?

  • 2 Derscanu 29/09/2011 la 19:37

   Pai, in Biblie „robii lui Dumnezeu” sunt ingerii, sfintii (acei oameni ce vor fi mantuiti), dar si alte fiinte din Univers. Cuvantul „robii” nu are semnificatia din era sclavagista cum o stim noi, ci este un termen ce defineste supusii lui Dumnezeu.

 2. 3 Marycix 29/09/2011 la 21:38

  Vreau sa-ti spun ca astazi si stiinta a ajuns la concluzia existentei lui Dumnezeu, recunoscand ca omul s-a indepartat de adevaratul sau sens. Omul de stiinta Dumitru Constantin Dulcan explica acest lucru in cartea domniei sale „In cautarea sensului pierdut”.

 3. 4 Bucur 30/09/2011 la 20:27

  e atat de simplu raspunsul la aceasta intrebare a ta.Biblia ne spune ca omul este format din 3 parti(1 tesaloniceni 5;23),si practic la moarte se despart.Duhul,sufletul si trupul nu mai formeaza cea ce au fost.Sunt atatea marturii al oamenilor care au fost dincolo si sau intors.De exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=qiJ8u_IFkZ0

  • 5 derscanu 30/09/2011 la 20:38

   Eu nu asa am inteles din acel text. Iata textul: 23. Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana, la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
   Avem duh si suflet. Ce este duhul si ce este sufletul? Adevarat ca in mitologie sufletul este o entitate separata care la moarte ne bantuie si tra-la-la… Dar stiintific duh si sufletul sunt mintea si constiinta. Nu? Poate ma insel, dar eu nu ma bazez pe un asa zice „x” sau traditie, ci pe logica Bibliei, iar din Biblie asa reiese.
   Referitor la experientele de dincolo explicatii pot fi multe, prea multe, chiar si efectul unor droguri, sau situatia de dinaintea mortii, sau cand vezi moartea cu ochii, acele clipe in care timpul se comprima si doar in cateva secunde poti revedea ani de zile sau iti poti imagina diferite scene ce par reale, prea reale, informatie sustrasa din subconstient si adaptata de mintea noastra.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,870 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: