Multi incearca putini reusesc

Ca si la jocurile Olimpice. Sa luam exemplul atletilor, ei se antreneaza zilnic, cu mult timp inainte de a ajunge la Olimpiada. Si apoi, odata ajunsi acolo dau tot ce pot, dar unul singur va lua laurii. Si poate ca toti s-au straduit la fel, totusi nu pot castiga toti, nu toti reusesc, desi toti incearca.

Asa si in viata de zi cu zi, din viata oricarui om. Ne straduim, muncim, transpiram, obosim fizic si psihic, dar nu putem fi toti cei mai buni pe domeniul nostru, asa cum nu toti artistii castiga un premiu Oscar, cum nu toti jurnalistii castiga un Premiul Pulitzer.

Munca multa si stradania nu inseamna si succes. Caci sa luam exemplul unor constructori. Incep sa construiasca o casa, si o fac ca la carte, doar ca ei, simpli muncitori nu se pricep la acte si la invartitul actelor, si cand sunt aproape cu casa la gata primaria le cere sa o darame. De ce? O aprobare lipsea. Au muncit ei poate zi-lumina? Au transpirat ei muncind? Probabil ca da, dar la ce folos?

Daca am incerca sa gasim o formula matematica a succesului, oare cum ar arata ea? Ar cuprinde in ea si un simbol nou, cel al hazardului (norocului, sansei)?

Am vazut carti pe piata, carti ce explica: „Secretul succesului”. Chiar am citit una dintre ele, dar sincer m-a last rece. Explicatii vage, multe de umplutura, dovezi ale succesului unora, succes ce nu poate fi aplicat la modul general, caci deh! „Multi incearca, putini reusesc”, ca si expresia biblica: „multi chemati, putini alesi”.

Reclame

2 Responses to “Multi incearca putini reusesc”


  1. 1 Petre 12/09/2011 la 10:21

    Norocul trebuie sa si-l mai faca si omul cu mana/mintea lui dar si sansa sau hazardul ar avea loc in ecuatia succesului.

  2. 2 Noni 22/09/2011 la 13:01

    Ca sa ajungi castigatori sunt multi factori , multe conditii pe care trebuie sa le indeplinesti, sa ai talent (partial poate fi completat de munca) sa ai ambitie, sa muncesti, sa ai oameni care sa te sustina, sa ai oameni valorosi care sa stea sa te indrume, si un dram de noroc (de exemplu forma fizica a ta si a adversarilor din ziua concursului)


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 147,371 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: