Sa nu stii nici sa copiezi

Cudi vorbeaste despre anumite lucruri ce nu mai par importnte in secolul nostru, de fapt nu stiu daca au fost vreodata importante pentru omenire in general.

As putea sa vorbesc despre geniul lui Eminescu, sa combat originalitatea scrierilor lui, dar cui i-ar pasa, el este „Luceafarul” poeziei romanesti. As putea sa aduc in prim plan site si bloguri care nu fac altceva decat sa plagieze, si culmea: castiga chiar bine din „munca” lor, as putea sa vorbesc despre cum un prost incult este idolatrizat de prostime, dar ce rost ar avea?

In partea opusa, oriunde mergi trebuie sa prezinti „hartia” nu practica. Cate functii bune in sistemul bugetar nu sunt ocupate pe baza de realtii si cu o „hartie” in buzunar, hartie obtinuta pe spaga? Dar vorba aia: „prost sa fii, bani sau relatii sa ai!”, sau de ce nu: sa ai si bani si relatii!!!

Nu vreau sa vorbesc despre cazul meu, cum ca din lipsa unei „hartii” muncesc in munca de jos, ar fi total irelevant si poate egoist, dar ma oftic enorm cand vad cum pe la tv. oameni care nu stiu nici sa „vorbeste” sunt apreciati, iar cei competenti sunt nebagati in seama.

Multi zic: „domne’ daca era prost nu facea bani!” Asa o fi, cine sunt eu sa judec? Dar daca domnul Becali are o asa avere, si logic, nu e prost, caci altfel nu facea banii astia, de ce atunci domnul Becali nu devine obiect de studiu la facultatea de economie?

Si in fine, mai am o dilema, fara legatura prea mare cu subiectul: „cum oare ajunge un elev la BAC daca nu stie nici sa copieze cu cartea pe masa?

Reclame

3 Responses to “Sa nu stii nici sa copiezi”


 1. 1 Petre 12/09/2011 la 10:15

  Despre o anume facultate se spune „mergi turist si vii jurist cu singura conditie sa nu te calce vreo masina pana termini facultatea” – acea facultate a scos genereatii dupa generatii de juristi dar maxim 5 % din ei profeseaza si din acestia doar 2 % pe bune, restul cu pile, cunostinte, relatii 🙂
  Si atunci ne miram ca vedem tot felul de neaveniti ajunsi in posturi doar pentru ca au „hartia” ?

 2. 2 Noni 22/09/2011 la 13:04

  Becali are si o intuitie exceptionala, si mai presus de asta are o Karma buna, pe linia sa genetica au fost oameni care au stiut sa faca bani, au stiut sa munceasca, si mai important credinta in Dumnezeu care se vede ca il ajuta si faptul ca face bine celor din jur.
  Dar sunt si alti imbogatiti care de fapt sunt paravanul unuor oameni inteligenti care nu vor sa iasa in evidenta

  • 3 derscanu 22/09/2011 la 17:19

   Karma? Nu vreau sa intru in polemica, dar totusi…
   Credinta in Dumnezeu? Pai daca faci bine inseamna neaparat ca ai credinta? Si daca faci bine pentru a da bine la tv., ce fel de credinta e asta?
   P.S. Plus ca, Dumnezeul pe care il stim din Biblie si Karma nu se prea impaca, zic eu.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: