A face bine nu este mereu usor

1. Este 2 noaptea (02.00-am). Suna telefonul. Un prieten bun, prieten de o viata iti cere ajutorul imediat, este un caz disperat. Accepti sa te deplasezi pana la el, desi sta departe de tine. Ignori faptul ca esti rupt de oboseala si te urci la volan, nu de altceva dar „prietenul la nevoie se cunoste„, plus ca „daca nu ajuti omul atunci cand are nevoie, a doua zi poate fi prea tarziu

Numai ca, pe drum, neprevazutul isi face simtita prezenta, si nu vine singur, vine si cu nenorocirea: o caruta fara semnalizare, si continuarea tine de imaginatia fiecaruia.

Dilema este: dupa o astfel de intamplare nefasta, mai avem curajul sa ajutam pe cineva?

2. O alta intamplare. Ai o sora, o verisoara, o prietena buna, care tine loc de sac de box pentru sotul/concubinul ei cand acesta se alfa sub influenta negativa a continutului dintr-o sticla, stim noi care. Si vrei sa ajuti pe aceasta femeie, o sfatuiesti ce si cum, ea accepta refugiul oferit de tine, dar tu te vei trezi cu casa incendiata. Vine politia, da o amenda simbolica si femeia sub influenta fricii, a panicii, decide sa se intoarca la idiotul ei. Tu insa ramai fara casa.

Dilema este: Are rost sa mai incerci a o ajuta?

De ce am pus aceste doua cazuri ipotetice? Pentru ca nu mereu reusim sa facem binele asa cum ne-am propus, si totusi, a nu face binele, indiferent de consecinte inseamna sa fim egoisti, si poate ca intr-o zi nefasta pentru noi, altcineva care ar putea sa ne ajute va gandi: „la ce bun?”

Reclame

3 Responses to “A face bine nu este mereu usor”


  1. 1 Bucur 10/09/2011 la 23:23

    mda bun articol.Legat de a face bine este un verset in biblie care ma sustine personal si anume Iacov 4;17 Deci cine stie sa faca bine, si nu face, savarseste un pacat!

  2. 3 Petre 12/09/2011 la 09:50

    1 – Neprevazutul isi poate face simtita prezenta in orice circumstanta asa ca nu as lega acel ghinion de o fapta buna.
    2 – Daca persoana respectiva nu incearca sa se ajute si singura inseamna ca „strici orzul pe gaste” si nu mai merita ajutorul tau.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,486 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: