Suntem chiriasi pe Terra

Multi se intreaba daca suntem singuri in Univers, daca exista civilizatii extratereste, daca universurile paralele exista, daca …. Putini insa se intreaba daca noi meritam caminul pe care il avem: Planeta Pamant.

O planeta superba, perfecta, prielnica vietii, cum astronomii nu au descoperit alta, inca. O planeta intr-un sistem solar, nici prea departe de Soare, caci astfel am ingheta, nici prea aproape de Soare, caci astfel ne-am topi. O planeta cu aer respirabil, cu apa potabila, cu niste legi fizice fixe, cu principiile ei inca neelucidate, totul intr-o perfecta armonia, si gata sa ne ofere totul pentru a putea trai.

O planeta plina de viata, minunata, cum nu ne-a putea dori alta, si chiar daca ar exista ceva mai mult decat ce avem noi aici, cu siguranta ca nu am merita-o. De fapt noi nu meritam nici aceasta planeta, caci nu stim sa o respecta.

Daca din ‘n’ motive nu am o casa a mea, si merg sa locuiesc intr-o gazda, fie ca platesc chirie sau nu, eu trebuie sa respect anumite reguli ale casei. Proprietarul casei poate avea lucruri de valoare, mobilier, electronice, covoare scumpe, si orice altceva, eu nu am voie sa le distrug, sa le murdaresc, zgarii, ci trebuie sa le protejez si sa le intretin. Asa cere bunul simt, asa cere legea aceea nescrisa a umanitatii.

De asemenea, proprietarul casei unde stam in gazda, poate avea daca sta la bloc o pisica, un catel, un hamster, un papagal, etc, sau daca sta la curte poate avea gaini, sau cine mai stie ce alte animale prin ograda. Noi ca simpli chiriasi nu avem dreptul sa lovim sau ucidem aceste animale caci nu ne apartin. Si chiar daca ne-ar apartine tot nu am avea dreptul sa le lovim, dar mai cu seama cand nu ne apartin.

Iata deci ca atunci cand nu avem o casa a noastra trebuie sa avem o grija mai mare de casa celui ce ne-a oferit cazare. Vom exclude bineinteles din acest ‘calcul’ porcii care nu au grija nici de casa lor nici de cea a gazdei.

La fel stau lucrurile si cu al nostru camin planetar. Nu ne apartine, nu este al nostru, doar ne cazeaza. Si ne cazeaza extraordinar de bine. Doar ca noi nu vedem sau nu vrem sa vedem si sa intelegem acest lucru. Caci zi de zi murdarim caminul nostru, zi de zi il afumam, in sapam precum niste cartite, ii taiem padurile si ii otravim apele si aerul, traim pe planeta aceasta ca si cand ar fi un bun ce ne apartine, fara sa ne  gandim ca dupa noi vor veni si altii, fara sa ne gandim ca in acelasi timp mai traiesc pe aici si cateva sute de miliarde de alte fiinte necuvantatoare.

Tragedia  costa in faptul ca suntem nesimtiti si nerecunoscatori, nu ne gandim mai deloc la toate lucrurile pe care Dumnezeu ni le-a oferit pe aceasta planeta. Nu ne gandim ca planeta ne sustine fara a ne cere chirie.

Planeta Pamant nu este a noastra, noi doar o locuim, o impartim cu toate celelalte fiinte vii. Si fiecare organism viu de pe Terra are rolul sau, fie insecte, pasari, animale, pesti, plante, bacterii, etc. Totul (toate organismele) lucreaza la unison pentru a mentine vie planeta, fiecare cu rolul ei bine definit. Un lant format din viata pentru viata. Si o singura veriga din acest lant daca nu ar mai fi, intreg sistemul s-ar prabusi, caci fiecare lucreaza pentru altul, dezinteresat, altruist. Singurul parazit este omul. El nu prea face nimic pentru celelalte fiinte, doar se foloseste de ele, egoist.

Dumnezeu ne-a oferit un camin, un camin de care trebuie sa avem grija, iar noi am reusit in doar 100 de ani sa il devastam. Cum vor decurge lucrurile peste inca 100 de ani? Greu de spus, poate ca viata nici nu va mai fi prielnica pe planeta. Iar acest lucru se va datora omului, caci nici o alta fiinta de pe Pamant nu distruge, doar omul. Un simplu chirias, fara a plati chirie, dar nerecunoscator.

Reclame

1 Response to “Suntem chiriasi pe Terra”Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,486 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: