Privitul excesiv la televizor dauneaza vederii

Degeaba specialistii atrag atentia asupra faptului ca statul excesiv in fata televizorul sau a monitorului P.C.-ului strica vederea. Mai toata lumea ignora acest avertisment.
Cutia magica (televizorul) este un instrument exceptional media si multimedia. Stiri, dezbateri, documentare, filme, muzica, divertisment, etc, totul intr-o singura cutie. Dar o cutie ce poate dauna vederii. Acelasi lucru putem spune si despre internet, poate chiar mai multa informatie si multimedia, dat timpul zboara mult mai repede in fata P.C.-ului, iara sanatatea omului este pusa in pericol.
Cei mai afectati sunt copiii, copiii ce isi petrec mai tot timpul in fata televizorului sau a calculatorului, in cazul lor riscul aparitiei diverselor probleme legate de ochi sunt mult mai mari.
Odata cu aparitia monitoarelor LCD cei mai multi oameni au tras concluzia ca: „de acum nu mai sunt probleme!”. Gresit! Imaginile miscatoare, dar chiar si cele statice, nu pot fi comparate cu imaginea naturala a unor obiecte. O imagine de film poate avea si 64 de fotografii/secunda. Iar acest lucru este coplesitor de mult pentru ochi.
Televizorul si calculatorul sunt necesare, nimic mai adevarat. Totusi se impun anumite restrictii de timp, sa zicem maxim 4 ore pe zi, cu pauze la fiecare 50 de minute, sau alt tipar. Oricum am face, orice interval temporar am alege, trebuie luat in calcul faptul ca privitul excesiv la tv. si P.C. dauneava vederii noastre.

Reclame

2 Responses to “Privitul excesiv la televizor dauneaza vederii”


  1. 1 Florin Morosan 23/08/2011 la 13:55

    La televizor mă uit de obicei seara, cam 2-3 ore în medie. La pc stau puţin mai mult … trebuie să îmi impun o limită, altfel chiorăsc cu totul (pt că am deja o mică-mare problemă de vedere).

    • 2 derscanu 23/08/2011 la 14:02

      Da, toti trebuie sa avem o limita, insa cei mai afectati sunt copiii, mai ales cei abandonati in fata tv. sau P.C.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: