Publicat în spiritual

Muzica, un limbaj universal

Ce ne-am face fara muzica? Viata noastra ar fi cam pustie, nu?

Am cunoscut si oameni care nu iubesc muzica, probabil ca nu o inteleg, desi nu stiu ce ar putea intelege. Caci muzica nu este o limba straina, nu este un cod indescifrabil, ci un limbaj universal.

Daca la inceput toti oamenii vorbeau aceiasi limba:

In vremea aceea era in tot pamantul o singura limba şi un singur grai la toti.

mai tarziu au aparut diferite dialecte, diferite limbi, si oamenii nu au mai putut comunica intre ei decat la nivel local.
Dar muzica a ramas, vibratiile sunt aceleasi, ele nu su schimba. Tot ce s-a schimbat a fost ritmul, nu vibratia.

Muzica se imparte in multe categorii, in functie de multe criterii, de multe ori spunem ca o melodie este zgomot. Si asta pentru ca si zgomotul este tot o vibratie. Muzica insa este vibratia care aduce liniste, fericire. Limbajul universal nu poate fi zgomot ci muzica, acele vibratii binefacatoare.

De prea putine ori cand ascultam muzica ne gandim la ce este ea, intocmai ca atunci cand privim cerul, sau cand admiram o floare. Nu ne intrebam ce este cu ele, ci doar consumam din frumusetea lor.

Numim muzica buna acea muzica care ne face placere, insa de multe ori placerea poate fi ceva daunator, caci ne place sa mancam mult dulce dar placerea aceasta nu este sanatoasa. La fel si muzica, ne place pentru ca ne am obisnuit cu anumite ritmuri, si desi ele pot fi nocive si noi sa cunoastem acest aspect, placerea castiga batalia.

Studiile au dovedit faptul ca muzica lui Bach este binefacatoare florilor, timp in care muzica rock este daunatoare. Iar omul este ca si floare, doar ca omul este nepasator. Daca deschidem radioul sau tv.-ul vom fi asaltati de tot felul de muzica, asa o simtim noi, in realitate este zgomot, un zgomot placut, dar tot zgomot. Probabil ca daca am asculta prea mult bataile unui picamer ne vom obisnui cu acel ritm si il vom indragi pana la urma, caci placerea, gustul: se educa in timp.

Muzica este o vibratie, un limbaj universal, singurul limbaj comun tuturor speciilor de pe Terra si nu numai, insa referirea merge cate vibratiile ce produc adevarata muzica, acea muzica ce se adreseaza sufletului, nu doar urechilor. Caci vibratie este si cutremurul, insa o vibratie distructiva.

Muzica ne vorbeste in cel mai simplu si armonios mod de comunicare, trebuie doar sa o ascultam. Defapt totul in jurul nostru vorbeste prin muzica, de la vantul care suiera la ‘zgomotul’ picaturilor de ploaie, de la fosnetul frunzelor la ciripitul pasarelelor, de la minusculul atom la cea mai indepartata stea din galaxie, totul este vibratie, o vibratie armonioasa, o muzica divina.

Este pacat de faptul ca multi s-au folosit de vibratiile muzicii pentru a cladi in jurul lor religii ciudate, mistice, invaluind in mister totul, cand in realitate muzica este cadoul Divinitatii pentru noi toti. Daca noi il apreciem sau nu, daca il deformam sau nu, totul tine de noi.

Reclame

Autor:

Mereu in razboi cu timpul, de obicei el invinge.

Un gând despre „Muzica, un limbaj universal

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s