Averea unui om

Poate o casa, o masina, un cont bancar, poate familia, cariera, cine stie, multe pot fi comoara unui om.

Daca insa esti un om al strazii inseamna ca nu ai nici casa, nici masina, nici cariera, poate nici familie, insa comoara poate fi o patura, o lingura, un pix, ceva, un nimic pentru unii, devine o comoara pentru altii.

In mod normal viata ar trebui sa fie cea mai de pret comoara, insa nu se intampla asa. In Japonia fenomenul sinuciderilor in urma unui faliment nu este ceva iesit din comun. Acest lucru scoate in evidenta faptul ca pentru unii oameni viata nu este o comoara pentru care sa lupti, pe care sa o protejezi.

Pentru unii viata trece pe locul doi, primul loc fiind luat de altceva, altceva foarte important pentru ei, atat de important incat logica este incalcata. Caci fara viata nu ar avea acele bunuri, insa ratiunea cateodata poate fi in intunecata de divere dorinte, obsesii.

Daca in cazul celor care au pierdut totul: libertatea, familia, viitorul, sanatatea, dorinta de viata ar fi oarecum diminuata, in cazul celor care nu mai vad nimic frumos maine doar pentru ca astazi lucrurile nu sunt tocmai roz, in cazu lor este de neinteles.

Daca vom urca pe K1 si vom privi lumea de sus, sau daca vor merge pe Luna si vom privi de acolo Pamantul  si restul planetelor si al stelelor, vazandu-ne atat de mici, de nesemnificativi, poate ca viata noastra nu ar fi cine-stie-ce. Insa tocmai vazand nimicnicia noastra vom iubi mai mult ceea ce avem.

Daca insa ne incuiem in camera noastra, si stam cu ochii in televizor sau computer toata ziua, daca privim la cei ce au succes, ce au bani, cariere, un corp de invidiat, succes, carisma, etc, poate ca atunci privind in viata noastra vom fi dezamagiti. Si dezamagiti de viata, nu o vom mai iubi. Nu vom mai iubi adevarata comoara, singura avere pe care o avem. Caci multe lucruri putem face in viata dar sa facem viata nu.

 

 

Reclame

1 Response to “Averea unui om”


  1. 1 Pato Basil 12/08/2011 la 17:34

    averea se schimba cu timpul, cu varsta, cu educatia, autoeducatia, evolutia societatii oamenii isi schimba valorile.

    Ps- „gunoiul unora, comoara altora”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,870 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: