O criza economica sau una politica?

La inceputul lui 2008 nici prin cele mai negre cosmaruri nu se intrezarea o criza economica. Totul mergea bine, populatia cumpara in nestire tot ce se gasea pe piata ingropandu-se astfel in datorii.

Cam prin septembrie 2008 un val, de fapt tsunami, avea sa involbureze oceanul economic planetar. In timp ce specialistii isi frangeau gatul in cautarea unor solutii, oamenii simpli se revoltau fata de incapacitatea guvernului in gestionarea crizei, multi oameni nu intelegeau atunci ce este criza, altii nu inteleg nici acum.

Nu trebuie sa fii analist economic, nu trebuie sa te uiti la tv., nu trebuie sa consulti un expert: criza se vede in buzunar, sau card bancar, dupa caz. Insa, indiferent de, intotdeauna avem nevoie de un tap ispasitor, nu pentru a il trage de urechi (caci nu vom avea cum), ci pentru a intelege cum de s-a ajuns aici. Nu putem intelege mecanismele economiei mondiale, nu putem intelege de ce daca yenul se prabuseste trage dupa el si celelalte monede. Si nici nu vrem sa intelegem, caci e mai simplu sa zicem: Boc e vinovatul.

Cu siguranta ca vinovati sunt multi, in special eu. Da eu. Cine mi-o fi spalat mie creierul de m-am dus la banca sa i-au bani? Si acum platesc de nu mai scap odata.

Apropo! Cum sa mai mearga economia cand nu se mai produce nimic. Si de ce nu se mai produce? Pai, cine sa mai cumpere? Termopane si-au pus toti, plasme si LCD-uri in toate casele (aproape toate), frigidere, aer conditionat, etc…. Abia cand peste 5-7 ani vor incepe sa se strice astea vom vedea un val timid de crestere economica.

 

 

 

Anunțuri

1 Response to “O criza economica sau una politica?”


  1. 1 Gyerko Szabolcs-Laszlo 08/08/2011 la 17:30

    Am eu asa o presimtire, ca puterea de cumparare al poporului va mai scadea mult. Sunt curios CAND se va redresa situatia.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s




Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,080 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: