In ce investim cateva miliarde de euro?

Pentru ca matusa Tamara mi-a lasat mostenire ceva maruntis, pentru ca unchil Bily G. mi-a dat cadou ceva, ceva, pentru ca nu are importnata cum am tras la xerox cateva miliarde de euro, vreau sa ii investesc. Dar in ce?

Sa investesc in tehnologie, in electronica, sa sparg piata? Da, e o idee buna. Doar ca mi-e tare frica de concurenta, asa ca trebuie ca o parte din bani sa o bag in securitate. Ah!, am atatia bani, si meteoritul poate sa sfarame universul meu, …, nu ii permit! Trebuie sa ma apuc imi fac o echipa mare de savanti si tehnicieni, platiti regeste, sa evitam contactul cu dusmanul de meteorit.

Si totusi, la banii mei, .. e aiurea. Mai bine sa fac o nava spatiala, sa pot pleca linistit de aici in cazul unui cataclism. Dar unde sa plec? Asa de nebun in spatiul cosmic? Trebuie sa gasesc o solutie!

O calatorie in spatiu cu viteza lumini. Asta ar rezolva ceva, caci la viteza asta pot merge oriune, sau in fine, aproape oriunde. Poate o viteza de 1000 de ori viteza luminii, de ce nu? Dar e cam complicat, caci un specialist imi sopteste cum ca in momentul in care am atins viteza lumini m-a intorc in timp o secunda, adica chiar inainte sa apuc sa fug cu viteza luminii. Ce idiotenie! Pai lumina stelelor cum de ajunge aici? Ah!, ele nu sunt materie?

Poate as investi mai bine in „tinerete fara batranete si viata fara de moarte„. Cred ca ar fi o idee mai buna asta. Or ajunge 10 miliarde de euro? Poate ca da, cine stie? Poate ca nu, caz in care am investit atatia bani degeaba.

Sa le dau saracilor din lumea a treia, sa aiba ce manca? Cat le-ar ajunge, o luna, doua? Aiurea! Mai bine le fac niste fabrici, sa aiba un salariu, asa vor avea ce manca mult timp. Dar poate ca nu vor sa munceasca? Ce rost are sa investesc atatia bani in ceva ce a doua zi e un mare faliment? Poate pentru a intra in istorie ca cel mai prost investitor. Plus ca, ce treaba am au cu lumea a treia?

Mai bine ii pun la banca si traiesc linistit toata viata. Doar sa nu dea banca faliment! Mai bine ii pun la mai multe banci. Si daca vine o criza mondiala si banii isi pierd valoarea? Nu e bine nici la banca!

Mai bine imi cumpar o insula in Pacific, doar a mea. Da, si sa vina tsunami sa ma duc pe copca! Nu-i buna insula. Altceva! Altceva ce? Daca mai imi bat mult capul cred ca toti bani ii dau la psihiatru.

Ce sa fac, ce sa fac? Sa fac o echipa de fotbal, cea mai tare din lume. De ce? Nici macar nu imi place fotbalul. Mai bine fac un film. Da! Un film care sa ramana in istorie, sa ma pomeneasca lumea. Aiurea, si „Aripile vantului” a fost in topuri candva. Sa construisc un oras, o cetate, sa reziste mai mult decat cetatea Petra! Da, dar unde? In Europa, in Asia?

Mama ce ma doare capul! Dau zece miliarde cui mi-aduce un algocalmin!

??????????????????????????????????????????????????????????????

Reclame

1 Response to “In ce investim cateva miliarde de euro?”


  1. 1 Pato Basil 07/08/2011 la 14:41

    ideea e ca banii trebuie sa circule ca sa nu fie criza 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,871 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: