Renasterea Imperiului Roman

 

Visul de aur al Europei, un vis de marire, putere si faima. Un vis in numele caruia multe razboaie s-au purtat, multe victime au hranit pamantul cu sangele lor.

O Europa unita, ca o singura natiune, inseamna: o singura limba, un singur guvern, o singura constitutie, o singura religie, o singura moneda. Si inca ceva…

Modelul SUA pentru Europa

America a fost cladita de emigrantii din Europa, de oameni ce nu mai vedea un viitor in batranul continent. O viata nou, pe un pamant nou. Si ceea ce vedem noi astazi in America, este rezultatul unor multi factori. Unor factori ce nu pot fi aplicati in Europa, nu ar avea cum.

Intemeietorii Americii desi veneau din tari diferite, cu obiceiuri diferite, aveau teluri comune. Europa nu are teluri comune, poate doar la nivel superficial.

America s-a ridicat din amalgamul de culturi, dar tarile europene au culturi distincte, individuale. Poate ca mandria nationala, patriotismul inflacarat, nu mai sunt ce au fost odata, dar ramane totusi o bariera de netrecut in cale unificarii tuturor statelor europene.

Merita Europa sa fie Unita?

De ce ar merita? Pentru a fi puternica? Pentru a cucerii lumea? Pentru a impune legea pumnului? Pentru a reporni sclavia si exterminarea dusmanilor fizici sau imaginari?

Intotdeauna, in lume, trebuie sa existe cel putin doua forte. Cand raportul de forte este inegal, nimeni nu mai poate impiedica o catastrofa politica. Multi oameni merg pe ideea: „noi suntem lumea libera” deci noi trebuie sa fim o forta, sa ne putem apara. Dar daca un tiran dement pune mana pe aceasta forta?

Oricum, daca Europa va fi vreodata unita, acest lucru se va face doar in spiritul Imperiului Roman: cu forta.

Reclame

3 Responses to “Renasterea Imperiului Roman”


 1. 1 Dany93 31/07/2011 la 16:25

  Ai dreptate, consider ca atata timp cat sunt state ca Rusia care se opune in multe feluri ideilor Uniunii Europene, Europa nu v-a fi niciodata unita, si consider ca este un lucru frumos, pentru ca o anume unire v-a face sa disp[ara obiceiuri, traditii specifice fiecarei zone!:)

 2. 2 Bucur 31/07/2011 la 17:09

  o unire cu forta nu poate rezista mult…oricum nu mai e mult si vine Domnul Isus care va pune toate lucrurile la loc.

 3. 3 Noni 24/09/2011 la 09:50

  Cu cat „imperiul” europa va fi mai mare, cu atat distanta dintre popor va fi mai mare, cu atat mai mult cei ce ne vor conduce vor fi mai rupti de realitate. Cum o sa poata intelege birocratul de Bruxeles, care treaieste doar prin palate publice ca in satul X nu au apa curenta si trebuie sa se duca la ciusmea cu caruta dupa apa?
  Cu cat conducatorul este mai aproapte de oameni cu atat mai bine.
  Cu cat distanta este mai mare cu atat mai rau


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: