Accesul in scoala pe baza de cartela

Mediafax ne anunta: Elevii au adunat în primul semestru al anului şcolar 2010-2011 peste 30 de milioane de absenţe, echivalent a 3.457 de ani de absenţe, majoritatea la liceeni, situaţie care se reflectă şi în rezultatele slabe de la bacalaureat, astfel că din toamnă va fi introdusă „o formulă de pontaj la intrare”.

Sa fie ceva oribil sa mergi zilnic la scoala? In fiecare zi? Am hotarat ca de acum vom munci numai miercurea! Din spatele multimii o mana se flutura violent prin aer: – In FIECARE miercuri? De ce nu mergem la scoala o data pe an, doar la teza, si aia una singura?

Este cartela o solutie viabila? Poate ca da, intocmai precum un lacat. Caci lacatul este doar pentru oamenii cinstiti, pentru un hot, amaratul de lacat nu inseamna capatul drumului. Adica stiu ei parlamentarii sa ne explice cum se face cu cartela, nu trebuie sa fii acolo pentru a o ponta, nu?

Bun! Sa presupunem prin absurd ca toti elevii isi vor ponta cartela. Si? Asta inseamna ca vor fi si prezenti in banca? Sau de vor sta in banca vor invata ceva?

Problema sistemului educational din Romania nu este lipsa, absentele (motivate sau nu), ci dezinteresul elevului fata de educatie. O educatie ce nu atrage cu nimic, seaca, fara vlaga. Plus ca multi nu pot vedea dincolo de falimentul familial, nu pot intelege la ce le-ar folosi educatia atat timp cat nici pe santier ca salahor nu mai gasesti de munca.

Poate o schimbare a perceptiei asupra beneficiilor educatiei ar face ceva. Dar cine sa schimbe? Tata si mama poate nu au nici 4 clase, sau daca le au poate le au degeaba. Si daca faci o facultate, de istorie spre exemplu, si apoi realizezi ca esti mai bine platit ca sofer?

Putini oameni, si tineri in special, au inteles ca a fi educat nu inseamna neaparat sa invarti dolarii cu lopata, din pacat.

Reclame

2 Responses to “Accesul in scoala pe baza de cartela”


  1. 1 Florin Morosan 27/07/2011 la 13:28

    Eu unul mai că aş fi de acord cu introducerea acestor cartele. Poate că nu sunt soluţia, dar e un început.
    Copilul dacă are de învăţat, învaţă şi fără a fi constrâns. Unul care nu vrea, poate să vină şi un părinte să stea cu el în bancă şi tot degeaba.

  2. 2 Val33ntyn 28/07/2011 la 18:50

    Cum zice si Morosan este un inceput. Eu unul chiar as vrea sa se introduca asa ceva.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,940 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: