Onoarea de a fi femeie

Multe femei din zilele noastre, in special tinere 17-28 de ani, si-ar fi dorit sa fie barbati.
Nu inteleg de ce. Poate ca in urma cu zeci si sute de ani era de inteles o astfel de atitudine, caci in vremurile acelea statutul femeii nu era unul de dorit. Astazi insa, cand femeia este egalul barbatului, cand accesul la functii este egal, cand o femeie poate face aproape tot ce face si un barbat(profesional vorbind), de ce? De ce o femeie nu este multumita ca este femeie?
Omenirea a inteles tarziu faptul ca atat barbatii cat si femeile sunt creaturi ale lui Dumnezeu, ambele fiind egale in drepturi.
Diferente fizice, emotionale si spirituale dintre femeie si barbat ii fac sa fie ceea ce sunt, fiecare avand calitati si defecte, fiecare fiind ceva unic dar frumos in unicitatea sa.
Barbatul are de obicei caracterul mai puternic, puterea de viziune mai detaliata, planuri mai bine elaborate, forta fizica extrem de ridicata pentru un timp scurt. Femeia este mai emotiva, mai sensibila fizic si emotional, cu un trup mai frumos, cu rezistenta fizica sporit pentru perioade de timp mai lungi.
Sunt anumite lucruri pe care un barbat le va face mai bine decat o femei, si asta datorita calitatilor sane native. Acelasi lucru este valabil si pentru femeie. Un barbat va ridica greutati mari, greutati ce ar demola o femeie, dar el va face acest lucru pentru o perioada de timp scurta. De cealalta parte femeia va putea marsalui cu o greutate medie in brate mult mai mult decat un barbat, caci femeia are o rezistenta mai mare in timp decat barbatul.
Diferente intre cele doua sexe sunt destule, dar si asemanari. Nu are rost sa insistam asupra asemanarilor. Atat barbatul cat si femeia au fiecare in dreptul sau un rol, o misiune. Femeia=mama, barbatul=tata.
Cea mai mare onoare pe care o poate avea o femeie este aceia de a fi mama. A naste un copil si a il creste este cea mai mare onoare pe care Dumnezeu a oferit-o unei femei.
A da nastere unui copil, un miracol!  O viata noua iesita din trupul fragil al unei femei. Ma uit cateodata la mama mea, o mana de om. Si din ea a iesit un urias ca mine. Un miracol. O minune.
Un barbat, in toata mandria lui, chiar de ar fi cel mai puternic din lume, cel mai destept, cel mai …. cel mai, el nu va putea fi niciodata mama. S-a incercat in laborator,  chiar s-au reusit nasteri controlate in burta unui barbat, dar totusi, niciodata un barbat nu va fi femeie, nu ii va putea lua locul. Omenirea incepe sa calce in strachini prin astfel de denaturari ale normalului, intocmai precum acceptarea homosexualitatii, si a altor lucruri nocive.
Caci pentru a supravietii ca sepcie, pentru a trai in armonie cu ce a dorit Creatorul nostru, trebuie sa existe un barbat si o femeie, iar femeia sa fie mama.

Reclame

7 Responses to “Onoarea de a fi femeie”


 1. 1 andreea iulia toma 26/07/2011 la 09:35

  Probabil pentru a scapa de neplacerile lunare si de durerile facerii..nu stiu, si eu imi doream cand eram mai mica sa fi fost baiat.

 2. 2 Marya 29/07/2011 la 09:30

  Sunt nemultumiti de sexul lor si intr-o parte si in cealalta…unii chiar la limita patologicului.

 3. 3 Isis 01/08/2011 la 16:34

  „A da nastere unui copil, un miracol! O viata noua iesita din trupul fragil al unei femei. Ma uit cateodata la mama mea, o mana de om. Si din ea a iesit un urias ca mine. Un miracol. O minune.”

  Frumos spus! Ma-nclin…

 4. 4 Rudolph Aspirant 21/10/2011 la 05:12

  Dupa cate am auzit eu nu e chiar asa de placut in realitate sa nasti. Mi se pare, totodata, oarecum normal sa acorzi subiectului un fel de aura mistificatoare de „miracol”, ca altfel ar fi prea greu de inghitit de fiintele ganditoare de tip Homo sapiens sapiens si ar risca, poate, sa fie contraproductiv supravietuirii de specie.

 5. 6 Rudolph Aspirant 21/10/2011 la 05:29

  Dupa parerea mea nu e nici o onoare deosebita, dar nici o catastrofa daca te nasti femeie sau, intamplator, barbat. E aleatoriu, in cele mai multe cazuri, si este si etic promovat ca aleatoriu chiar si in cazurile de reproducere asistata, cu exceptia unor cazuri concrete in care trebuie evitate anumite boli genetice cu transmisie ereditara predominanta printr-un sex sau altul. Probleme mai semnificative, care poate ca ar trebui adresate, din punct de vedere educativ pentru populatia generala in mod mai util contemporan updated poate, apar, tot destul de rar, daca sexul este ambiguu la nastere, sau daca exista probleme de identificare proprie (psihologica) cu sexul in care te-ai nascut, sau, si mai rar, alte probleme de nepotrivire sau de diferentiere intre sexul genetic si cel aparent (sper ca ma exprim corect deoarece eu personal inca am probleme sa inteleg prea bine toate aceste posibile deosebiri din punct de vedere al clasificarilor si definitiilor curente.)

 6. 7 Derscanu 21/10/2011 la 18:17

  Normal ca nu este nici o problema in a te naste femeie sau barbat. Nu acesta este scopul acestui articol. Femeile „moderne”, pe care nu le-as numi homosapiens, nu prea mai vor copii, si nu pentru ca ar fi nasterea dureroasa, ci pentru ca nu vor ‘obligatii’


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,940 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: