Frontierele vietii

In principiu viata are doua granite mari: inceputul: (nasterea) si sfarsitul (moartea), si multe alte frontiere mai mici. Intre ele mii de decizii ce ne influenteaza mai mult sau mai putin.

In fiecare zi suntem pusi in fata unor alegeri, decizii, si de cele mai multe ori alegem din reflex, caci asa am fost invatati sa facem.

Dar daca?

– In loc sa alerg dupa tramvai merg incet? Pierd tramvaiul dar ma intalnesc in statie cu o persoana draga, extrem de draga, dar despre care nu mai stiam nimic de ani buni, si nu aveam nici cum sa o contactez?

– In loc sa ma opresc la magazinul de langa gura de metrou pentru a imi cumpara tigari sau orice altceva, mergeam inainte?

– Daca in loc sa, as fi…?

 

Intrebari la care nu vom gasi un raspuns, decat in imaginatia noastra, caci „ce ar fi fost daca?”, tine de o alternativa a vietii, o alternativa pe care nu o putem discerne.

Maine dimineata insa vom lua alte decizii. Daca am incepe sa ne punem intrebari:

– Sa plec sau nu la serviciu?

– Sa beau sa nu cafeaua acasa?

– Merg cu metroul sau cu autobuzul?

-etc.

Cu siguranta ca nu vom vedea in viitor, nu vom sti cum ar fi ‘daca’, insa aceste decizii ne pot schimba radical viata. Iata un exemplu, pur fictiv.

Mia, o femeie de 34 de ani, divortata, cu doi copii. Un job(serviciu) cum nu se poate mai stresant, dar banii erau necesari, si astfel inghitea zi dupa zi stres si amaraciune. Intr-o zi ea si-a zis: „De atat amar de vreme ma zbat precum pestele pe uscat. Si nimic nu reusesc. Tot cu chirie, tot cu facturi restante, tot cu pantofii rupti.”  Si a decis sa renunte la job, sa caute ceva mai bun.

Telefoane peste telefoane, totul in zadar. Foamea si disperarea aveau sa o duca la sinucidere, doar gandul ca vor ramane copiii orfani o retinea de la acest gest. Lasand mandria la o parte a plecat sa caute ceva prin ghena din spatele blocului vecin, dar o haita de caini au fugarit-o pana in strada principala. Iar aici … continuarea tine de imaginatia fiecaruia.

Reclame

0 Responses to “Frontierele vietii”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,940 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: