Sa mai facem copii?

Chiar astazi imi spunea un tanar:

Traim vremuri grele. Nu mai este cazul sa facem copii. Decat sa ii chinuii mai bine: lasa!

Si cati ca el. Altii zic:

De ce sa imi pierd tineretea alergand dupa un copil, cand as putea face multe lucruri acum cand inca sunt in putere?

Indiferent de motiv, copiii nu mai sunt prioritati pentru tinerii din 2011.
Ar trebui totusi sa ne gandim la faptul ca si noi am fost copii, ca am avut parinti care si-au sacrificat timpul lor pentru a ne creste, pentru a ne asculta durerile si bucuriile, pentru a ne sfatui, pentru a ne fi parinti.
Este usor sa uiti de unde ai plecat, mai grav este cand te vei reintoarce acolo fara sa iti fi lasat loc de Buna ziua! Iar acest lucru se aplica si tinerilor ce viseaza sa traiasca fara povara unui copil, dar cand vor ajunge la batranete vor tanji dupa unul. Vor tanji sa le deschida cineva usa, sa le ofere un pahar de apa, sa le asculte pasurile, sa fie langa ei.
Astazi esti tanar, esti in putere, dar viata se scurge repede. Si vine vremea sa iti iei ramas bun de la aceasta lume, de la viata. Si ce lasi in urma ta? Ce ramane dupa ce tu vei pleca? Ai trait chiar degeaba pe pamantul asta? I-ai consumat resursele degeaba?

Da. Poate esti mai sarac, mai fara posibilitati financiare. Si ce daca? Ce daca copiii vecinului tau au de toate? Ce daca parintii lor isi permita sa le faca toate poftele? Tie parintii tai ti-au facut toate pofetele? Si daca nu ti le-au facut inseamna ca nu meritai sa existi?
Poate ca copilul vecinului tau are de toate si nu duce lipsa de nimic. Poate ca mergi cu copilul de mana si sarmanul copil ar vrea si el o inghetata intocmai ca a altor copii ce manaca cu pofta in fata lui. Ce daca? Faptul ca un copil nu primeste ceea ce vrea nu inseamna ca este neaparat nefericit, chinuit.
Daca iti vei educa copilul de mic sa inteleaga ca nu aveti bani, si ca tu ca parinte faci eforturi mari pentru a ii oferi acel putin necesar, copilul va intelege. Copilul nu te va iubi mai mult daca ii dai Luna de pe cer, nu. El te va iubi doar daca ii esti parinte.

4 gânduri despre &8222;Sa mai facem copii?&8221;

  1. Haine 11/07/2011 / 17:27

    Eu vreau sa ma copii, bineinteles la o varsta propice, dar vreau multi copii, ca sa am cui sa-mi dedic timpul, decat sa-l irosesc degeaba prin cluburi mai bine ma dedic copiilor…:*:*:*

    • Derscanu 11/07/2011 / 17:59

      Felicitari, esti printre putinii ce mai gandesc asa.

  2. Bucur 11/07/2011 / 18:11

    unii nu dau nume fac umbra pamantului degeaba,am 2 copii si ma bucur de ei 🙂

  3. Isis 01/08/2011 / 16:23

    Subscriu. O casa, un pom, un copil, zice o vorba veche…

Lasă un comentariu