Spaga distruge o societate

Daca este vreun lucru rau ce poate distruge din temelii o societate acesta este cu siguranta SPAGA.
Desi multe lucruri pot distruge o societate, o tara – natiune, cum ar fi proasta gestionare a economiei, dictatura, incapacitatea de aparare, sistemul sanitar, educational sau politienesc fara vlaga, totusi SPAGA este cea ce distruge normalitatea, increderea cetateanului in egalitate (sanse egale), si posibilitatea afrimarii adevaratelor valori.
Oferind spaga ne deshidem oportunitati pe care nu le-am fi cunoscut nefancand acest lucru. Numai ca aceste oportunitati (sanse, posibilitati) nu sunt pe masura pregatirii, capacitatii sau meritului nostru.
Oferind spaga putem rezolva anumite probleme ce ne-ar fi costat mult timp. Poate nu am invat cum trebuie, fiind astfel slab pregati, poate ca nu corespundem din anumite puncte de vedere (sanatate, psihic, etc) pentru o anumita functie, poate ca nu indeplinim toate cerintele pentru o aprobare (autorizatie constructii, firma, etc), poate scapam de o amenda sau chiar puscarie, si exemplele ar fi multe.
Indiferent de motivul pentru care oferim spaga, noi distrugem normalitatea prin gestul nostru. Cu cat mai multi oameni folosesc spaga cu atat mai mari sanse de distrugere.

Mergem la medic si nu putem sta la coada, desi alti bolnavi sunt in stare grav, noi oferind spaga ( o mica atentie)  intram inaintea lor. Prin gestul nostru noi prelungim agonia unui suferind.
Reusim sa luam examenul de conducere (permisul), desi habar nu avem de legislatie sau condus. Prin spaga oferita de noi in acest caz sosele pot deveni un real pericol pentru ceilalti participanti la trafic, si nu de multe ori din acest motiv oameni au murit.
Spaga, indiferent de motiv este dusmanul nostru numarul1.

Reclame

8 Responses to “Spaga distruge o societate”


 1. 1 Jorjette 05/07/2011 la 21:31

  Iarăşi ai făcut modificări :)) şi mai vorbeşti de alţii…

  Şpagă dau oamenii cărora le este frică,oamenii slabi – şi sunt mulţi. Dacă îi întrebi de ce dau bani o să spună că aşa trebuie.

  Cam greu să scăpăm de ea când e aşa de răspâdită.

 2. 3 adriank 05/07/2011 la 23:47

  Banul face legea si asta se intampla peste tot si nu se va schimba niciodata. Banii iti fac viata mai usoara, cu bani de multe ori iti cumperi sanatatea si tot cu bani iti cladesti o relatie. Asa ca cei care spun ca sunt fericiti si fara bani, eu ii consider trepanati.

  In tot universul elementele mai slabe sunt eclipsate de cele puternice. Iar cum in societatea noastra banul este o putere, e normal ca cei cu putere/bani sa-i eclipseze pe ceilalti. E o lege universala.

  • 4 derscanu 06/07/2011 la 17:53

   Eu cred ca poti trai fericit si fara bani(multi), atat cat iti trebuie, un minim garantat(desi este relativ acest minim)

 3. 5 Val33ntyn 06/07/2011 la 10:30

  Nu ma primit si nu am dat spaga niciodata deci nu cunosc sentimentul. Poate ca as lua spaga dar sa de dat nu as da.

 4. 6 Bucur 06/07/2011 la 17:23

  cand ceva intra in sange greu mai poate fi dat afara,doar cu o terapie puternica altfel…spaga a intrat in noi si nu vrea sa mai iasa.

 5. 8 Haine 06/07/2011 la 17:26

  Poate ca oameni slabi dau spaga, pentru ca le este frica , sau au mare nevoie de un lucru, dar cu siguranta oamneii fara rusine o priesc si pe deasupra se mai cred si superiori de parka ei ar fi nush cine, shi o mai fac si pe nevinovatii…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,870 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: