Cum explicam inexplicabilul

Cam greu, aproape spre imposibil. Sa facem totusi un exercitiu de imaginatie!

Pentru a citi acest articol, in mod normal aveti nevoie de un P.C., laptop, notebook, sau telefon mobil, conectate la o retea de internet. Pentru ca lucrurile sa functioneze corect va mai folositi si de beneficiile curentului electric, de faptul ca aveti ceva ideii in privinta internetului, a folosirii lui, etc.

Bun. Si cititi articolul, mai faceti ce mai faceti, si mergeti la odihna, caci maine aveti o zi grea. Urmeaza sa plecati pe continentul African, intr-o tara straina de civilizatie, … pentru ca asa va cere serviciul.

A  doua zi va treziti, va spalati, va hraniti, va luati la revedere, etc…, si hopa in avion. Din avion in tren, din tren si autobuz, din autobuz intr-o barca ce sta sa se scufunde, si dupa o zi si jumatate ajungeti la destinatie. O zona unde se traieste ca acum 200 de ani, fara nici un gram de tehnologie.

Va faceti meseria acolo, si intre timp va imprieteniti cu un bastinas(presupunem ca va veti intelege cumva – engleza posibil). Si pentru ca va devenit prieten vreti sa ii explicati faptul ca in tara dv. de origine :

 • noaptea in casa este lumina ca ziua, datorita unui bec
 • va deplasati cu viteze ametitoare fara cal
 • cititi presa pe internet

Daca primele doua sunt fabule frumoase, al treile lucru(internetul) este mai mult decat o fabula, este ceva imposibil de inteles. Si va veti stradui zile in sir sa ii explicati, pana la urma insa veti deveni constient de faptul ca exista anumite limite peste care bastinasul nu poate trece in imaginatia lui.

Sa explicam inexplicabilul este ca si cand ar trebui sa inventam cuvinte noi, cuvinte ce nu le-am putea intelege, caci sunt straine.

Anunțuri

6 Responses to “Cum explicam inexplicabilul”


 1. 1 Pato Basil 30/06/2011 la 13:03

  ii zici ca e vrajitorie:D,,, ti se arata zeul cunoasterii

 2. 2 piticu 30/06/2011 la 15:45

  E prea greu de explicat.

 3. 3 Bucur 30/06/2011 la 16:09

  in afara de ceea ce vedem exista lumea spirituala pe care o sa vedem atunci cand vom intra in ea,si anume imediat ce vom pleca din aceasta lume.Adica atunci cand murim.

 4. 4 Jorjette 01/07/2011 la 14:10

  Şi gândeştete numai câte lucruri sunt inexplicabile pentru noi…sunt convinsă că şi el cunoaşte lucruri care nouă ni se par inexplicabile, ei au o cunoaştere mai profundă decât noi care privim viaţa din prisma tehnologiei, ei o privesc din prisma spiritualului şi chiar trăiesc fiecare clipă aşa cum vine, fără să fie nemulţumiţi şi să încerce să o schimbe.

  Apropo, un film pentru cei ce nu l-au văzut încă – La Belle Verte – Frumoasa Planeta Verde. 🙂 asta apropo de inexplicabil. https://sites.google.com/site/filmepentruspirit/lumi-parare/la-belle-verte–frumoasa-planeta-verde

 5. 5 MIhai Motrescu 01/07/2011 la 14:31

  si mai visam la calatorii pe alte planete pentru a intalni civilizatii cu care sa nu ne putem intelege:)….


 1. 1 Vorbăreţii lunii Trackback pe 01/07/2011 la 07:09

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 143,080 hits

Top click-uri

 • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: