Cum explicam inexplicabilul

Cam greu, aproape spre imposibil. Sa facem totusi un exercitiu de imaginatie!

Pentru a citi acest articol, in mod normal aveti nevoie de un P.C., laptop, notebook, sau telefon mobil, conectate la o retea de internet. Pentru ca lucrurile sa functioneze corect va mai folositi si de beneficiile curentului electric, de faptul ca aveti ceva ideii in privinta internetului, a folosirii lui, etc.

Bun. Si cititi articolul, mai faceti ce mai faceti, si mergeti la odihna, caci maine aveti o zi grea. Urmeaza sa plecati pe continentul African, intr-o tara straina de civilizatie, … pentru ca asa va cere serviciul.

A  doua zi va treziti, va spalati, va hraniti, va luati la revedere, etc…, si hopa in avion. Din avion in tren, din tren si autobuz, din autobuz intr-o barca ce sta sa se scufunde, si dupa o zi si jumatate ajungeti la destinatie. O zona unde se traieste ca acum 200 de ani, fara nici un gram de tehnologie.

Va faceti meseria acolo, si intre timp va imprieteniti cu un bastinas(presupunem ca va veti intelege cumva – engleza posibil). Si pentru ca va devenit prieten vreti sa ii explicati faptul ca in tara dv. de origine :

  • noaptea in casa este lumina ca ziua, datorita unui bec
  • va deplasati cu viteze ametitoare fara cal
  • cititi presa pe internet

Daca primele doua sunt fabule frumoase, al treile lucru(internetul) este mai mult decat o fabula, este ceva imposibil de inteles. Si va veti stradui zile in sir sa ii explicati, pana la urma insa veti deveni constient de faptul ca exista anumite limite peste care bastinasul nu poate trece in imaginatia lui.

Sa explicam inexplicabilul este ca si cand ar trebui sa inventam cuvinte noi, cuvinte ce nu le-am putea intelege, caci sunt straine.

6 gânduri despre &8222;Cum explicam inexplicabilul&8221;

  1. Pato Basil 30/06/2011 / 13:03

    ii zici ca e vrajitorie:D,,, ti se arata zeul cunoasterii

  2. Bucur 30/06/2011 / 16:09

    in afara de ceea ce vedem exista lumea spirituala pe care o sa vedem atunci cand vom intra in ea,si anume imediat ce vom pleca din aceasta lume.Adica atunci cand murim.

  3. Pingback: Vorbăreţii lunii
  4. Jorjette 01/07/2011 / 14:10

    Şi gândeştete numai câte lucruri sunt inexplicabile pentru noi…sunt convinsă că şi el cunoaşte lucruri care nouă ni se par inexplicabile, ei au o cunoaştere mai profundă decât noi care privim viaţa din prisma tehnologiei, ei o privesc din prisma spiritualului şi chiar trăiesc fiecare clipă aşa cum vine, fără să fie nemulţumiţi şi să încerce să o schimbe.

    Apropo, un film pentru cei ce nu l-au văzut încă – La Belle Verte – Frumoasa Planeta Verde. 🙂 asta apropo de inexplicabil. https://sites.google.com/site/filmepentruspirit/lumi-parare/la-belle-verte–frumoasa-planeta-verde

  5. MIhai Motrescu 01/07/2011 / 14:31

    si mai visam la calatorii pe alte planete pentru a intalni civilizatii cu care sa nu ne putem intelege:)….

Lasă un comentariu