Educatie cu parul

Tarile oarecum civilizate printre care as avea curajul sa introduc si Romania, au evoluat destul de mult din 1990 si pana astazi. Totusi, indiferent ca vorbin de USA, Marea Britanie, Olanda sau Romania, nu toti cetatenii au o educatie cat de cat normala.
Poate ca multi inteleg prin educatie studii superioare, insa parca nu vad eu cum toata lumea sa mearga la facultate. Este ca si cum toti am fi genii, caz in care munca de jos nu ar mai fi facuta de nimeni. Caci agricultura, costructiile si fabricile au nevoie de personal calificat in meseriile lor, nu doctoranti.
Educatia sociala este cea care daca ar exista la scara larga ar face ca societatea sa fie intr-adevar functionala. Respectul fata de tot ce ne inconjoara se educa in familie dar se si autoeduca, caci daca ne nastem in mijlocul junglei si venim la oras ar trebui sa realizam repede cu ce se mananca orasul, si care ii sunt regulile.
Ieri calatoream cu un autobuz RATB si pe un scaun la geam o doamna manca seminte scuipand cojile de jos, asta asa: ostentativ. As fi vrut sa o felicit pentru alegerea facuta, caci semintele sunt foarte bune pentru sanatate, insa scuipatul lor pe jos.. Cine credea ea ca va matura in spatele ei? Nesimtire, educatie sociala zero.
Acesta este un exemplu, ar fi mii.
Pentru ca sunt parinte, in rarele ocazii cand sunt pe acasa (mai mult plecat cu serviciul prin tara), incerc sa imi educ copiii. Si am observat un lucru, pe care il stiam doar ca teorie. Bataia nu este rupta din Rai, caci mai repede invat un copil sa stie de rusine decat de frica. Parul, ca instrument de educare nu va da roade niciodata, poate doar in mintile celor needucati, celor care considera ca societatea este ceva ce nu ii influenteaza si pe ei, desi traiesc in mijlocul ei.

Anunțuri

2 Responses to “Educatie cu parul”


  1. 1 adriank 28/06/2011 la 16:57

    O educatie prin bataie sau violenta psihologica nu face decat sa distruga de 10 ori mai tare educatia copilului. Va ajunge 99% la randu-i sa-si educe copii astfel si iaca-asa se distrug neamuri intregi. Si tot asa ajung tot mai multi sa comita crime, practic nefiind in totalitate vina lor, ci aparintilor care i-au dereglat total.

  2. 2 andreea iulia toma 29/06/2011 la 13:24

    Ma tot gandeam sa abordez intr-o oarecare masura subiectul…e o diferenta intre bataia cu parul sau mai bine spus maltratarea si aplicarea unei usoare corectii de genul palma la fund. Din astea cred ca toti am mai primit uneori si totusi suntem normali. Totusi, desi o palma primita nu era mare lucru, nu as aplica nici atat la ale mele fete. Mai de mult, o mai atentionam pe cea mare cu cate o palma la fund cand avea nervisori, si apoi ma simteam prea vinovata…acum aplic metoda vorbei dulci, dar nici asta nu prea functioneaza.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,078 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: