Inventatori romani in istorie

Pamflet – parodie

In decursul istoriei romanii s-au descurcat de exceptie, dovada fiind faptul ca inca mai existam ca natiune. Dacii si romanii, uniti prin conjunctura vremurilor au format un popor de genii, dar dincolo de aceasta poveste, cateva descoperiri si inventii uluitoare realizate de niste romani, cu mult inainte de a se numi romani, poate chiar inainte de aparitia imperiului Roman, au creat drumul revolutiei stiintifice si industriale pe care o vedem astazi.

1. Mersul pe jos

Mersul pe jos a fost descoperit de un roman, dac sau ce alta natie era acum 5000 de ani in zona Carpatilor. Gheorge Betivul, i se spunea asa pentru faptul ca era mai tot timpul „lovit”, intr-o dimineata s-a trezit cu gandul de a nu mai bea deloc in ziua ce abia incepea. Si surprinzator pentru el, pana spre seara s-a trezit complect din mahmureala ce il coplesise in urma cu 10 ani. Astfel el a putut merge pe jos, adica pe picioarele lui.

2. Roata

Poate inventia cea mai de capatai dintre toate inventiile omului a fost inventata de un roman, sau dac, sau….. Vasile Ruginitu de 49 de ani din comuna primitiva a fost cel ce a descoperit cercul(roata). Ideea este ca el a inventat-o dar habar nu avea ce sa faca cu ea, asa ca a aruncat-o in spatele casei. Urmasii lui insa au vazut potentialul inventiei bunicului lor si astfel au pus bazele Ministerului Transporturilor.

3. Focul

Din dorinta de a  bea ceva mai tare decat banalul vin, Ion Picu, tot din comuna primitiva de pe  pe langa Carpati, a descoperit focul. El se juca cu doua pietre de cremene langa niste paie, cand, surpriza: o scanteie si focul a cuprins paiele. O bucurie nemaiintalnita a pus stapanire pe el si a fugit la frate’ sau sa ii spuna si lui marea descoperie. Fratele sau, Bourica, a zis:

– Bravo ma, Ioane! Acum nu ne va mai fi frig iarna, vom face friptura si tuica. Si cand peste ani, idiotul de Burebista va taia viile noi vom fi manga de tuica.

Au mai fost si alte descoperiri de exceptie, dar nu intram acum in amanunte. Poate, cu o alta ocaziune.

Reclame

2 Responses to “Inventatori romani in istorie”


  1. 1 Val33ntyn 26/06/2011 la 16:45

    :)) Tare asta. Un vecin de-al meu de la tara il cheama Vasile Ruginitu dar are vreo 50 si ceva de ani.


  1. 1 parerea lu' danutz - Focul Trackback pe 27/11/2011 la 12:03

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,562 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: