Varsta a treia defavorizata de tehnica

Intotdeaua cand a aparut ceva nou in lumea noastra, trenul, automobilul, telefonul, televizorul, celularul, internetul, etc, tineretul a fost cel ce a inteles din mers cum functioneaza, persoanlele de varsta a treia au ramas mai mereu in urma, mai inapoiate.

Aparitia televizorului a fost o incantare pentru copii si tineret. Imagini miscatoare, o lume intreaga intr-o cutie, in propria lor camera. Prin televizor puteai vedea peisaje din celalalt continent, asculta muzica, urmari stiri, totul ca si cand ai fi prezent la fata locului.     Un batran zicea: „EH! HE! Pe vremea mea tinerii erau la sapa, nu stiau nici ce este dincolo de deal.”  Se putea citi un regret, poate nu, dar totusi.  Eu voi imbatrani ca oricare alt om, si alte inovatii vor aparea in lume, poate chiar ceva ce mi-am dorit mult de tot, iar in momentul cand l-as putea avea ar fi prea tarziu.

Stra-stra-bunicii mei au muncit zi-lumina la camp, dar daca ar fi trait in 2011 ar fi muncit intr-un mediu mult mai placut, mai bine remunerat, mai acceptabil, s-ar fi bucurat de multe facilitati tehnice, media, etc. Tehnica a facut ca astazi sa nu trebuiasca sa mai muncim toti la sapa, pe un salariu inexistent. Si viata a devenit mai usoara.   Batranii insa, cei care au prins perioada interbelica pot spune ca: viata de acum este mult mai usoara decat in vremea lor. Iar ei ar fi vrut sa se nasca in 2011, au fost devaforizati de tehnica, o tehnica ce a aparut mult prea tarziu pentru ei.

Un comentariu

  1. Ai foarte multa dreptate, explozia tehnicii ii depaseste pe cei batrani si in special pe femei. Chiar daca eu utilizez un calculator, un telefon mobil, un televizor, poate un GPS, un aparat de foto digital, nu stiu, n-am interesul, nu inteleg decat cateva comenzi elementare. Si totusi aceste operatii simple fac sa nu fiu complet ratacita in lumea noua care evolueaza intr-un ritm infernal. Nu sunt de acord ca voi tinerii aveti viata mai usoara. Poate ca efort fizic dar traumele pierderii serviciului, taierii de salariu, cresterii preturilor, a creditelor pe care nu le poti returna, a imposibilitatii cumpararii unei case in care sa-ti asezi familia sunt, cred, mai grele decat munca pe galera care te solicita fizic dar iti lasa neuronii in pace.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s