Potopul lui Noe

Cu mii de ani in urma, pe planeta noastra, stramosii nostrii au intemeiat civilizatii ce au disparut intre timp, unele  distruse de cataclisme, alte s-au stins usor, usor cu trecerea anilor, sau din cauza invadatorilor.

Despre civilizatia antedeliviana insa nu prea avem multe informatii, de fapt nu prea avem deloc, doar cele cateva capitole din Biblie, ceva legende populare, si mai nimic stiintific. Nici o dovada stiintifica despre civilizatia antedeluviana.

Un potop ce a umplut tot pamantul cu apa, asa ne este reprezentat acest cataclism in Biblie, si un om care a cosntruit o barca mare pentru a isi salva familia si a perpetua specia umana precum si toate vietuitoarele.. Oamenii de stiinta sustin existenta mai multor cataclisme planetare printre care si un potop. Unii considera ca un meteorit gigantic a lovit planeta si toata apa din oceane s-a revarsat peste tot uscatul intocmai precum un tsunami. Dar sunt si alte pareri.

Un posibil cutremur de pamant, un cutremur foarte mare, ar fi miscat axa Pamantului cu un grad, sau mai multe. Este stiut faptul ca daca Soarele ar fi mai aproape de Terra cu 1Km ne-am parjoli, iar daca ar fi mai departe am ingheta. De la aceasta simpla informatie putem constata ca modificare axei planetare ar fi putut duce la formarea ghetarilor din emisferele nordice si sudice, si asta aproape instantaneu, in cateva ore, maxim zile.

Dar in Biblie scrie despre existenta apelor din ceruri. Ce sa fie acelea? Astazi noi suntem protejati de un strat de ozon, dar inainte de calamitate poate ca norii plini de apa ar fi inconjurat planeta, de jur inprejur, mentinand o umiditate si temperatura constanta atat ziua cat si noapte.    Este doar o teorie, o imaginatie, caci in lipsa unor explicatii dovedite stiintific nu avem mai nimic.

A existat un potop al lui Noe? Foarte probabil, si de ce nu ar fi existat? Doar pentru ca nu il putem dovedi?   Ce se intampla in timpul unui mare cutremur de pamant? Scoarta pamantului se inconvoaie si formeaza cratere imense in zonele de ses, in locul muntilor pot aparea gauri iar in zonele adanci pot rasari adevarati munti. Si totul pravalindu-se unul peste altul, milioane de copaci, animale, si oameni, ingropati sunt tone de pamant.. astazi avem doar petrol…

Este posibil ca oameni de dinnainte de potop sa fi fost extrem de inteligenti, sa fi ajuns la o dezvoltare extraordinara, atat de mare incat au ajuns sa devina un „blestem pentru pamant”. Motivul distrugerii lumii prin potop a fost pacatul, sustine Biblia. Si de ce nu am crede, caci astazi calcam pe urmele lor, o dovada a faptului ca desi suntem mult mai civilizati decat in ultimele milenii, din ce in ce mai mult distrugem caminul nostru prin poluare, prin diverse arme de distrugere in masa, dar cel mai grav: prin distrugerea celului sociale – familia.

Iar Biblia ne averiteaza despre un nou potop, dar nu cu apa ci cu foc… (Si ei s-au suit pe fata pamantului, si au inconjurat tabara sfintilor si cetatea preaiubita. Dar din cer s-a coborat un foc care i-a mistuit.-Apocalipsa 20-9)

Reclame

1 Response to “Potopul lui Noe”


  1. 1 Mihai Motrescu 18/06/2011 la 17:41

    eu ma gandesc ca a fost posibil,probabil ciocnirea pamantului cu o cometa sau ceva care a adus foarte multa apa


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,940 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: