Un nou val al crizei mondiale?

Nici nu am ajuns bine acasa din deplasare, caci in Mangalia am fost detasat cu serviciul nu in concediu, si ce imi aud urechile? Cum ca ceea ce noi speram sa se fi terminat, adica nenorocita asta de criza economica, este abia la inceput. Nu pot sa pun o mare baza in aceasta informatie, caci nu exista nimic oficial in acest sens, insa parca mai toate bat spre.

Grecia, Spania, si cine mai stie cate alte tari vor incepe sa simta pe pielea lor ce au simtit unii romani, adica mai mult de jumatate dintre ei, in ultimii 20 de ani: foamea, foamea mare. Si cand Germania si Marea Britanie vor fi ingenunchiate vom sti ca pacea este o iluzie, si ca ar fi cazul sa ne asteptam la razboi. Nu intru in detalii, este logic faptul ca unuii oameni, mai mari ai lumii, atunci cand nu mai pot gestiona o criza declara razboi unor inamici reali sau imaginari, gasind astfel tapi ispasitori pentru incapacitatea lor.

Criza economica se simte in Mangalia. Spre deosebire de anul trecut, plaja, cel putin pana astazi, a fost mai mult pustie, doar ici si colo cateva palcuri de turisti, si ceva mai mult in weekend. Poate ca in iulie, poate ca odata cu vacantele, poate ca odata si odata…. cert este ca multi romani care ani la rand nu au conceput sa nu isi faca concediul la mare, anul acesta vor zice: pas!

Si de va fi sa vina criza, ce vom mai manca, cum vom mai plati utilitati sau rate? Apropo! Luna asta am primit un salariu mai mic, poate luna viitoare va fi si mai mic, si poate undeva spre decembrie nu voi mai primi deloc, urmand ca in 2012 sa platesc eu, caci a munci este o onoare, si daca mi se permite acest privilegiu, doar nu va fi moca?

Reclame

3 Responses to “Un nou val al crizei mondiale?”


 1. 1 Michi 17/06/2011 la 19:11

  Pe vremea mea era chiar o lozinca ” munca inobileaza” la care noi in soapta dar in cor raspundeam ” ei se fac ca ne platesc/ noi ne facem ca muncim”. Totusi bani aveam, chiar in excedent. Cauza? Nu gaseam nimic in magazine. Un ministru de pe vremuri, Iulian Mincu, elaborase un program stiintific de alimentatie cu 7 gr. branza pe zi, 25 gr. salam cu soia, nechezol ( cancerigen) in loc de cafea si pui ” fratii Petreus” scheletici si vinetii luati dupa doua ore de stat la coada. Criza atunci era provocata de constructiile faraonice si graba cu care ne-am platit datoriile externe. Daca vine din nou criza? Suntem invatati sa supravietuim, pentru ca romanul are sapte vieti si se descurca in orice situatie.

 2. 2 derscanu 17/06/2011 la 20:50

  Deci, romanii vor supravietui caderii Europei.

  • 3 Michi 17/06/2011 la 21:48

   Asezati la rascruce de drumuri si de mari imperii, romanii s-au descurcat, e adevarat nu totdeauna prea ortodox dar au supravietuit. A trecut peste noi foametea din 48, postul Festivalului ( al Tineretului in 1952), plata datoriilor de razboi.. suntem caliti in lipsuri si privatiuni in timp ce vest-europenii rasfatati de societatea de consum in care s-au nascut, nu vor face fata.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,940 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: