Ziua copiilor din lumea intreaga

1 iunie, o zi ca oricare alta pentru milioane de copii. Ei nu primesc cadouri ieftine sau scumpe, ei nu plang razgaiati ca vor in parc sau la Moll, ei vor o bucata de paine.

Poate ca incep acest articol un pic mai pesimist insa acesta este un adevar pe care vrem sa il ignoram, care nu ne place sau poate nu ne intereseaza.. Si de ce ne-ar interesa atat timp cat noi avem ce pune masa, ba ni se pare absurd sa rabdam de foame, poate chiar imposibil. Si totusi, ….. se invarteste!!!!

O statistica la nivel mondial vorbeste cu vocea unui copil plangand: 2 din 3 copii nu au o copilarie fericita, si fericita e mult spus, nu au o capilarie deloc. Unii pentru ca fara vina lor s-au nascut in lumea a treia, iar altii care tot fara vina lor s-au nascut in familii anormale unde sunt neingrijiti, batuti, abuzati.

Atunci cand este ziua cuiva, acel cineva trebuie sa fie un mic print/printesa, si lumea tre’ sa se invarta un pic in jurul lui/ei. Tot asa si astazi de ziua copilului, parintii ar trebui sa fie un pic mai ingaduitori, mai atenti, mai responsabili decat de obicei. O surpriza placuta, un gand bun, un gest frumos, un sarut dulce.

Gandindu-ne la tragediile din viata milioanelor de copii din lumea intreaga sa multumim lui Dumnezeu pentru ceea ce avem, si tinand cont de faptul ca suntem prea mici pentru a ii ajuta cu ceva pe cei din departare, sa ne stragem copiii la piept si sa ii sarutam si pentru cei ce nu cunosc dragostea parinteasca. Iar daca in vecini avem o familie mai sarmana, macar astazi sa rupem un pic din putinul nostru si sa bucuram un copil sarman, macar azi: de ziua lui.

Reclame

1 Response to “Ziua copiilor din lumea intreaga”


  1. 1 Val33ntyn 01/06/2011 la 16:47

    Imi pare rau ca nu toti copii sunt fericiti dar asta e.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,562 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: