Stiu ca sunt liber dar simt ca nu sunt

Probabil ca fiecare om in dreptul sau are o oarecare viziune asupra vietii. Nu toti, caci indiferenta daca ar durea, multi s-ar tavali pe jos de durere.

Exista o vorba:

„stiu ca sunt liber, dar simt ca nu este asa.”

Cu siguranta ca in secolul nostru avem libertate mult mai multa decat au avut vreodata oamenii pe planeta noastra. Si totusi. Trebuie sa platim taxe, si nu doar sa le platim ci si sa alergam dupa ele pentru a putea sa le platim. Stam pe la ghisee, dam din coate, ne tocim nervii.

Avem nevoie de joburi, si cel putin la oras fara un serviciu mori de foame(asta in cazul in care alegi sa traiesti cinstit). Sa ai un job bun … trebuie noroc, sa ii in locul potrivit, la momentul potrivit, sau, de ce nu, sa fie cineva acolo care sa te cunosca.

Rate, facturi, atentii. Toate inseamna bani, si fara bani nimic. Sanatatea se cumpara, la fel si educatia, si hrana si imbracamintea, si locuinta, si totul. Depindem de bani, intocmai ca un om ce nu este cu adevarat liber.

Si atunci, libertatea este doar de fatada. Doar pentru a putea sa imi exercit dreptul la libera exprimare? Sau la vot, daca mai voteaza cineva…?

Ce fac eu cu libertatea daca mor de foame, daca bolnav fiind nu am bani de tratament, sau daca fiul meu are capacitate de geniu dar eu il tin fara profesori, tot din lipsa banilor, bineinteles?

Suntem dependenti de STAT. Statul, acea entitate care ne stoarce de bani si ne intoarce anumite servicii. Si totusi, daca nu ar fi statul, cine ar fi. Caci omul nu ar putea de unul singur sa razbeasca prin jungla umanitatii, umanitate destrabalata.

Sunt liber sau nu? Caci desi am dreptul sa scriu pe blog ce ma taie capul fara a sta cu frica in san ca vin securistii si ma ridica, ma gandesc ca poate intr-o zi nu voi mai avea bani pentru un Laptop nou sau pentru o conexiune la net. Caz in care, libertatea de a scrie pe blog imi va fi anulata.

Sunt liber cu adevarat, sau sunt dependent de multe lucruri, de multe, foarte multe?

Reclame

4 Responses to “Stiu ca sunt liber dar simt ca nu sunt”


 1. 1 Simpler 23/04/2011 la 10:09

  Salut

  As vrea sa stiu daca esti interesat sa participi la un mic joc intre bloggeri. Detalile le gasesti aici http://www.simpler.ro/te-provoc-sa/

 2. 3 Florin Morosan 23/04/2011 la 14:24

  Paşte Fericit şi plin de lumină şi speranţă alături de cei dragi.
  Toate cele bune!

 3. 4 Mihai Motrescu 23/04/2011 la 15:03

  sarbatori luminate 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 144,562 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: