Marturisirea greselilor

Printre multele nevoi ale omului, se afla si nevoia de confesare(confesiune). Confesiunea este o marturisire, o spovedire, catre cineva pe care il consideram demn de a intelege si de a pastra secretul.

Pentru cei familiarizati cu spovedania din Biserica Ortodoxa, stiu ca omul de rand, enoriasul, se spovedeste duhovnicului pentru iertarea pacatelor. Prea putini sunt cei care au cunostiinta de faptul ca nu preotul iarta ci Dumnezeu, si mult prea putini stiu faptul ca aceasta practica este una pagana intrata cu japca in crestinism prin secolul V.

Nevoia omului de a se confesa tine de psihologie, este nevoia de a se elibera de o povara, pentru a isi linisti oarecum constiinta dupa o fapta rea, gresita, sau pe care individul o considera gresita conform cu principiile sale.

Exista oameni care nu vor sa spuna nimic nimanui, secretosii. Din pacate, pentru ei, exista un punct zero, o limita, atunci cand prea multe poveri purtate explodeaza, si o pot face extrem de violent, cu efecte grave pentru ei sau pentru cei din jur. Eliberarea de povara constiintei, se poate asemana cu eliberarea gazului dintr-un balon umflat la maximum si tinut in soare. Aerul se dilata la cadura, iar balonul daca nu este desumflat un pic va exploda in cele din urma.

Marturisirea este necesara, aveti insa grija cui o faceti. Daca vreti iertare de pacat, marturisiti direct lui Dumnezeu, daca vreti sa marturisiti cuiva caruia i-ati gresit, marturisiti lui, iar daca vreti sa va confesati cuiva doar pentru eliberarea stresului (constiintei) cautati o persoana de incredere, asta pentru a nu va trezi cu informatii personale postate pe internet.

Reclame

3 Responses to “Marturisirea greselilor”


  1. 1 Florin Morosan 17/04/2011 la 19:28

    Uite că eu nu m-am mai spovedit de vreo 3-4 ani (spovedanie la preot mă refer)… nici nu mai ştiu exact. 🙂

  2. 2 andreea iulia toma 18/04/2011 la 07:15

    Uneori, oricat de secretos ai fi, simti nevoia sa iti eliberezi sufletul…insa e tot mai greu sa faci asta…niciodata nu stii cand secretele marturisite se pot intoarce impotriva ta. Cat despre spovedania la preot, n-am mai fost de mult, pentru ca o astfel de marturisire e insotita adesea de mustrare…poate ca ar trebui, insa nu m-am simtit pregatita.

  3. 3 Mihai Motrescu 18/04/2011 la 10:47

    undeva am citit ca introvertitii ar avea mai mare risc sa faca cancer…ciudata legatura insa cum e vorba aceea….lucrurile nespuse te macina pe dinauntru


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: