Ce este sarbatoarea Floriilor?

Contrar opiniilor multor credinciosi de ocazie, sarbatoarea Floriilor nu are nici o legatura cu florile, cu primavara, cu salcia, sau cu alte aranjamente florale.

Aceasta sarbatoare isi are inceputul undeva dupa sec. IV, si ea a fost instituita in cinstea zilei cand Hristos a intrat trimfator in Ierusalim, cand intrg poporul s-a inclinat in fata Lui intocmai ca in fata unui rege.

In acea vreme poporul evreu (iudeu) era sub stapanirea romana. In credinta populara ei asteptau pe Mesia, iar felul in care intelegeau ei pe Mesia era total diferit de realitatea divinitatii. Astfel, dupa aproape trei de de predicari, de miracole, cu hrana inmultita din putin, cu vindecarea multor boli trupesti si sufletesi, chiar cu invieri de morti, evrei vedeau in Fiul tamplarului pe viitorul lor rege, pe cel ce va trece prin ascutisul sabiei pe toti oprimatorii si va aduce glorie poporului lor. Toata mandria lor era acum concentrata asuprea unui singur om.

Cand Hristos a intrat in Ierusalim, calare pe un magarus, dupa cum spunea profetia: „Salta de veselie, fiica Sionului! Striga de bucurie, fiica Ierusalimului! Iata ca Imparatul tau vine la tine; El este neprihanit si biruitor, smerit si calare pe un magar, pe un manz, pe manzul unei magarite.” Zaharia cap.9, vrs. 9.
Matei cap. 21, vers. 9: Noroadele care mergeau inaintea Lui si cele ce veneau in urma, strigau: „Osana, Fiul lui David! Binecuvantat este Cel ce vine in Numele Domnului! Osana in cerurile preainalte!”

Floriile deci, reprezinta ziua in care Fiul Lui Dumnezeu a intrat ca rege in Ierusalim, cand tot poporul s-a inchinat in fata Lui. La doar o saptamana dupa, acelasi popor condamna la moarte pe Cel ce venise sa ii salveze.

sursa img: episcopiacaransebesului.ro

Reclame

1 Response to “Ce este sarbatoarea Floriilor?”


  1. 1 friv 18/04/2011 la 22:47

    În anul 2011 pentru români,sărbătoarea de florii e doar motiv de petrecere.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 160.856 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: