Respectul fata de societate

Omul a fost creat de Dumnezeu ca fiinta sociabila, si nu ar putea fi fericit ca pustnic. Traim in societate, ne lovim unul de anul, interactionam cu vietile altor oameni, contribuim la ridicarea societatii si valorilor ei, mai stricam din cand in cand cate ceva din ce au cladit altii, ne mai furam caciula singuri cateodata, insa impreuna traim in societate.

Se pare insa ca nu toti suntem oameni in adevaratul sens al cuvantului OM. Exista oameni perfect sanatosi la trup insa bolnavi la cuget, oameni care au drept locuinta palate, care au masini jeepuri de ultima generatie, ce au in conturi milioane de euro, dar care cu nesimtire si tupeu nu platesc un leut catre bugetul statului. Acesti oameni ofera spaga celor in masura sa ii lase in pace, se eschiveaza in fata datoriilor catre societate, necontribuind cu nimic pentru binele general. Ei sunt un cancer al societatii, niste paraziti. Iar cand vine vorba de drepturi ei sunt primii care sar in fata, care dau din coate, care trag cu dintii de ‘drepturile omului’.

Ii vedem cum cu nesimtire isi cer dreptul la ingrijire medicala desi nu au contribuit cu nimic la asigurarile de sanatate. Ei sunt niste lipitori ce sug seva societatii, ce traiesc bine merci pe spinarea omului cinstit, care desi sarac isi plateste la timp darile din toata saracia lui, fara a carti.

In timp ce oameni mor pe capete din cauza unor boli ce ar fi putut fi tratate, insa din lipsa finantelor viata se scurge. Mii si mii de cazuri de oameni grav bolnavi a caror suferinta se poate curma  cu ajutorul banilor, caci medicamentele costa bani, tratamentele bani, investigatii si recuperare – bani, bani ce nu sunt datorita unor nesimtiti care fura cat pot, care nu isi indeplinesc indatoririle sociale.

Anunțuri

3 Responses to “Respectul fata de societate”


 1. 1 adriank 10/04/2011 la 12:03

  o sa spun doua lucruri esentiale pe care probabil nu le mai
  stie nimeni, cel mai bine este sa ai bani si sa nu te imbolnavesti. :))
  Iar acum serios, cand vezi ca nu poti face nimic, cel mai bine este sa privesti partea amuzanta, singura bucurie este sa faci haz de necaz.

 2. 2 Val33ntyn 10/04/2011 la 12:56

  Ai dreptate. Tara moare iar ei inchid spitale….

 3. 3 andreea iulia toma 12/04/2011 la 08:15

  Din pacate, nu toti suntem facuti pentru a trai in societate…unora le-ar sta bine undeva pe o insula pustie, intre animale salbatice. 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 142,765 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: