Statutul social

Toti vrem mai mult de la viata. O viata usoara, o profesie apreciata, bani si multe altele.

Insa nu toti putem face o facultate, nu toti putem fi bogati, nu toti putem avea totul. Daca provii dintr-o familie mai putin instarita, din parinti muncitori, oameni simpli, este foarte probabil ca nu vei urma o facultate, ca nu vei lucra intr-un birou si nu iti vei permite multe. De aceia trebuie sa te gandesti la o meserie.

In lumea noastra sunt apreciati oamenii mari si cei de la birouri, adica cei cu mapa. Si asta nu pentru faptul ca ei ar fi inteligenti, nici pentru ca ceea ce fac ei nu pot face altii, ci pentru ca ei decid soarta altora, ei au puterea. Iar lumea respecta puterea.

Lumea nu urmeaza principiile crestine: “cei dintai vor fi cei de pe urma”. De aceia cei de jos nici nu sunt apreciati. Sa muncesti pe santier este egal cu mizeriea si pleava societatii. Oamenii capabili nu se murdaresc pe maini! , asta suntem invatati de mici, asta ne invata media.

Si cum spuneam mai sus, daca nu ai avut posibilitatea sa urmezi o facultate, poate esti suparat. Poate traiesti cu impresia ca esti retardat, ca nu esti bun de mai mult. Te inseli. Regulile sociale nu le facem noi, dar viata noastra ne-o traim noi. Da, muncim pe santier, in mina, pe camp, in fabrici si uzine, in piete sau oriunde. Ne murdarim, inghitim praf, stam in ploaie si vant iarna, ne prajim la soare vara, dar asta nu insemna ca nu putem accepta statutul social. Da, suntem saraci, dar liberi. Libertatea nu ne-o ia nimeni, chiar de ar veni dictatura iarasi. Caci libertatea noastra consta in credinta noastra, iar credinta se gaseste la nivel mental, nu fizic.

De ce sa fiu un director incompetent cand pot fi un maturator pe starda de nota 10? Ti-ai pus vreodata intrebarea asta? De ce sa am un salariu mare, daca nu il merit? De ce sa mananc toate prostiile chimice scumpe cand ma pot hrani sanatos cu ce a lasat Dumnezeu sa creasca in gradina?

Eu imi accept statutul social, si sunt multumit in saracia mea. Altfel as fi un etern nemultumit.

Anunțuri

2 Responses to “Statutul social”


  1. 1 Pato Basil 03/04/2011 la 08:32

    daca iti permiti un abonament la intenet un laptop… nu cred ca ar trebui sa te consideri sarac. Saracii sunt acei oameni napastuiti care n-au ce pune in gura dupa o zi de munca. Care traiesc de pe o zi pe alta. Bine ei in simplitatea lor nici ei nu se considera saraci fiindca s-au obisnuit cu asta.

  2. 2 andreea iulia toma 04/04/2011 la 07:47

    Cineva trebuie sa faca si muncile mai grele, muncile „de jos”. Insa asta nu ar trebui sa constituie o rusine, din moment ce iti castigi cinstit existenta. Important e sa stii sa te multumesti cu ceea ce ai si ceea ce esti. Dar este bine si sa incerci sa iti depasesti conditia. Totul e sa nu fii dezamagit daca nu reusesti.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,078 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: