Horoscopul e pacaleala

Horoscopul sau zodiacul, acea schita cu stele si linii de influenta, plus alte alea pe acolo, in vechime era o simpla harta in desert. Pentru a nu se rataci, calatorii foloseau harti, si cum nu aveau alte puncte de reper stelele reprezentau singura lor sursa de orientare.

Cu timpul asa zis invatatii antici de pe la templele pagane au introdus aceste harti in religie, prin ele, ziceau ei, citesc viitorul.

Aceasta, nici nu stiu cum sa-i zic, stiinta, pseudostiinta, … , s-a perpetuat, s-a cosmetizat, s-a imbunatatit si a ajuns pana in zilele noastre. Acum, in 2011, horoscopul este privit ca stiinta, stiinta astrologie. Insa, daca am gandi un pic logic am intelege ca totul este o manipulare, cum sunt si altele.

Stelele se misca ordonat, fara greseala. Planetele sistemului nostru solar se misca in jurul Soarelui intr-o miscare perfecta, necoordonata de ele insesi, negandita, ci respectand niste legi fizice fixe. Cum oare ar putea influenta ele cu ceva viata vreunui om?

Faptul ca maretia cerului, milioanele de stele sclipitoare ne uimesc ori de cate ori privim cerul nu inseamna ca trebuie sa ne inchinam la ele, sau ca ele ar avea ceva de spus sau facut..

Reclame

7 Responses to “Horoscopul e pacaleala”


 1. 1 adinabinder 03/03/2011 la 21:09

  Si noi ne miscam fara greseala din punct de vedere astrologic.
  Matematica e stiinta dupa parerea ta ?
  Biologia e stiinta ? fizica ? legea atractiei iti spune ceva ?

  • 2 derscanu 03/03/2011 la 23:47

   Matematica pana la un punct este stiinta. Adica doua mere adunate cu inca doua vor rezulta intotdeauna patru.
   Biologia la nivelul pe care il cunoastem acum este stiinta, normal ca mai avem mult de invatat, la fel si in fizica.
   In fizica insa trebuie sa facem o deosebire clara intre fizica simpla si cea cuantica.
   Legea atractiei? Care atractie, cea gravitationala?

   • 3 adinabinder 04/03/2011 la 10:14

    Dar esti de acord ca 1+1 cateodata poate sa faca si 3? si 4?
    Conceptul de stiinta este inventat tot de oameni. Si oamenii, vrei nu vrei, sunt supusi unui anume plan divin sau cosmic, cum vrei sa-i spui.
    Deci, astrologia nu este pacaleala.
    Vorbim de legea atractiei – sa zicem gravitationala – caci e cea mai evidenta. Nu inseamna oare un corp mare (asa cum e Pamantul) isi produce efectele asupra corpurilor mici ? Ce te face sa crezi ca Saturn de exemplu nu-si produce efectele ? mai ales in perioada aceasta cand se afla in Balanta si verifica la greu TOATE genurile de relatii ?

    • 4 derscanu 07/03/2011 la 18:41

     Efectele produse de atractiea gravitationala sunt explicate stiintific. Ceea ce ne ofera astrologia este cu totul altceva, si anume o interpretare fictiva a unor evenimente viitoare.
     Daca s-ar putea vedea viitorul, fie el si umbrit asa cum pretinde astrologia, am intra deja intr-un fel de stiinta, una periculoasa, un fel de Cutia Pandorei.

     • 5 Adina 15/04/2011 la 13:11

      Astrologia previzionala este doar o ramura a astrologiei, care expune predispozitiile viitoare. Dar astrologia natala de exemplu, poate ajuta omul in a se intelege mai bine si a-si cunoaste potentialul de care dispune. Astrologia medicala poate indica sensibilitatile la anumite boli, care ar fi momentul optim pt. o persoana sa se opereze, in cazul in care trebuie, etc. Si tot stiintific se invata. Arta interpretarii depinde de la astrolog la astrolog, ca si interpretarea analizelor de la medic la medic, etc.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,841 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: