Colecta la Biserica

Daca la ortodocsi exista o cutie a milei, la alte religii este o colecta. Trebuie facuta o distinctie clara intre o biserica subventionata de stat si una care se intretine din donatii.

Videoclipul de mai jos ii prezinta intr-un mod cat mai omenesc pe cativa credinciosi dintr-o biserica care se intretine din donatii. Nu am inteles ce religie sunt, probabil Anglicana, insa idea in sine ete interesanta.

Reclame

4 Responses to “Colecta la Biserica”


 1. 1 Florin Morosan 08/03/2011 la 06:58

  Interesant videoclipul… Mai ales tipa care îşi lasă şi pantofii. 🙂 Totuşi ce vrea să transmită acest videoclip? Că trebuie să îl plăteşti pe Domnul pentru iertare, pentru că îţi merge bine?

  • 2 derscanu 08/03/2011 la 07:03

   Nu. In alte religii nu statul intretina biserica, ci membrii comunitatii locale prin donatii facute in timpul colectei. Iar unii oameni gandesc altfel decat ar fi normal in spiritul credintei.

   • 3 Florin Morosan 08/03/2011 la 08:03

    Şi la mine la biserică se întâmplă exact acelaşi lucru… se umblă prin biserică cu un vas din ăla pentru a pune oamenii bani. Deci se practică şi la mine…

 2. 4 Antonina 16/03/2011 la 10:47

  In orice biserica sau religie, comunitatea participa cu donatii. Nu e vina nimanui ca multi percep banii ca pe un troc spre mantuire, important e ca acolo sus…cineva constientizeaza corect notiunea spre care tind multi dintre noi, prin intermediul banilor. Ar trebui doar sa ne ajute, de mantuit nu o vor face ever.. ci dimpotriva..


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 144,562 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: