Preot care deschide cartea

Credincioşi din toată ţara vin, de ani buni, într-un sătuc de lângă Gherla în speranţa că preotul Petru Budean le va rezolva miraculos problemele. Slujitorul bisericii le „deschide Cartea“, o practică interzisă de Biserică. Pe reporterii „Adevărul“ i-a blestemat şi i-a ameninţat „cu slujbe“. intreg articolul pe adevarul.ro

La tara, in zone mai izolate, preotul este jupanul. Cuvantul sau este litera de lege, chiar daca el incalca canoanele bisericesti. Biblia nu este ceva interesant ci traditia si banii. Preotii care „deschid cartea” fac acest ritual necrestin pentru bani caci la ei vin oameni din toate colturile tarii, intocmai ca la Mama Omida. Astfel ca Mama Omida are o concurenta serioasa in acesti preoti.

Meseria de preot a devenit una uzuala, ca si cand un sofer angajat ca sofer conduce harbul sau de camion. Vin oamenii la slujba si preotul le canta, din obisnuinta, caci de ani de zile slujba se invata pe dinafara. Doctrina bisericeasca in multe cazuri este inlocuita de tot felul de practici pagane iar traditia locala este mai presus de deciziile Sfantului Sinod ca sa nu mai vorbim de Biblie.

Reclame

0 Responses to “Preot care deschide cartea”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: