Egoismul uman

Intr-un cerc de colegi poate aparea invidia. Cateodata ea este explicabila si intemeiata caci nu de multe ori cei ce incalca regulamentul o duc mai bine decat cei ce il respecta. Intocmai ca si in viata reala cand cei fara-de-lege o duc bine avand de toate iar cei cinstiti mor de foame.
Egismul insa este o boala a umanitatii avnd inceput in inca copilaria lumii noastre si urman sa continue pana la sfarsitul ei. Din cauza egoismului se infaptuiesc cele mai multe rautati ( 95%), iar geamatul si strigatul de durere al unei lumii intregi este datorat acestui ‘sentiment’ (virus): Egoismul. Fara egoism am avea o lume mai buna, mai frumoasa si mai demna de iubit, doar ca asa ceva pare a fi o utopie caci egoismul, aceasta boala grea, este ceva ce avem in noi, este parte din noi.
Din cauza egoismului a existat sclavia, iar daca astazi, in 2011, nu ar exista media si organizatiile ce lupta pentru drepturile omului, sclavia ar exista si astazi. Din dorinta de a „imi merge mie bine” nu ne pasa de ceilalti. Iar cand vecinului ii merge bine devenim gelosi pe succesul lui, invidia punand stapanire pe noi. Daca nu am fi egoisti toate acestea nu s-ar intampla, dar suntem..

Anunțuri

0 Responses to “Egoismul uman”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,126 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: