In cine ai incredere?

Frumos ar fi sa poti avea incredere in toti oamenii. In realitate insa asa ceva nu este posibil.

Vedem in jurul nostru o neincredere crescanda. Sotii isi banuiesc sotiile, sotiile banuiesc pe soti. Copiii nu prea mai au incredere in parinti iar parintii in copii. Fratii se tradeaza intre ei, iar rudele de gradul doi se poarta intre ele ca si cand ar fi niste amici indepartati.

Ne-am obisnuit cu aceasta stare de lucruri si o privim ca ca pe ceva normal, firesc, banal. O mama si-a aruncat fiica impreuna cu cei trei copii ai sai in strada. De ce? Pentru ca aia micii faceau galagie. O simpla stire de tv.? Poate ca da, poate ca nu. Faptul ca mama si tata in unele cazuri isi iau mana de pe copii cand acestia au ajuns mari pare ceva firesc, dar nu este. Copilul va fi copil pentru parinte si la 50 de ani.

Ce se intampla insa cand trebuie sa avem incredere in oameni datorita meseriei pe care o avem. Ca pompier trebuie sa ai incredere in colegi, la fel si pentru cei care se duc in Afganistan. Insa nu doar aici avem nevoie de incredere. Electricienii trebuie sa aiba incredere unul in altul si isi pun viata in mana celuilalt. Daca un circuit este pornit inainte ca cel ce executa reparatia sa se fi retras de acolo se poate intampla o nenorocire.

Incredere trebuie in mai multe ramuri ale vietii. Sa ne gandim la soferi. Eu ca sofer am incredere ca cei ce vin din sens opus nu vor intra pe banda mea, sau ca cel din spate este atent si vede cand eu am calcat frana.

Este nevoie de incredere, si de multe ori ne punem increderea in necunoscuti dar banuim de ce este mai rau pe cei de langa noi. Iar acest fapt se vede in familie si societate.

Ai incredere in oameni. De ce?

ultimii comentatori: eumiealmeu, Isis, PatoBasil.

Reclame

3 Responses to “In cine ai incredere?”


 1. 1 Pato Basil 24/01/2011 la 21:15

  pana la proba contrarie, cand mi-a inselat asteptarile o singura data, s-a terminat!

 2. 2 isis 25/01/2011 la 00:03

  Se spune ca increderea nu se ia , nu se da, ci se castiga.

  Am incredere in mine, in primul rand. De aici pornind, stiu ca pot aprecia – logico-rational si mai ales intuitiv – pe cel de langa mine. Ascult, de regula, ce-mi spun simturile, flerul, despre oameni. Rar m-am inselat pana acum. Din fericire.

 3. 3 Florin Morosan 25/01/2011 la 18:05

  Încrederea în oameni mi-am pierdut-o de multă vreme. Te trădează cei apropiaţi ţie, ce poţi să mai aştepţi de la străini?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

 • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: