Spaga noastra zilnica

Spaga, acest fenomen necontrolabil, un cancer al oricarei societati cat de cat civilizate.

Cum ar fi viata fara spaga? Pentru cei mai multi oameni ar fi normala, dar pentru unii grea. Cand poti sa dai ceva si sa obtii un mic ajutor, nemeritat, parca e mai frumos. Insa, oare, cel care nu are putere financiara, un sarac de rand, nu este in felul acesta nedreptatit?

Cand mergi la medic datorita unei dureri, sau probleme medicale grave, si stai si astepti la coada ca un om civilizat, iar altul care nu sufera de nimic, vine si intra in fata, doar pentru ca da ceva, e normal? Cum ramane cu egalitatea de sanse?

Cand pentru ca ai trecut pe galben plin spre rosu ti se suspenda carnetul, iar cel care depaseste pe dubla linie continua, trece pe rosu si mai face si accident, dar pentru ca are de unde, scapa, e normal?

Cand pentru o angajare trebuie sa dai spaga, si indiferent cat de competent esti, nu vei lua postul celui cu dare de mana, e normal? Cine ne invata, cine ne vindeca, cine ne apara? Cei care pentru a ajunge in acele pozitii au contribui cu ceva la bunastarea omului din pozitia de sus, a angajatorului?

Spaga se gaseste in tot ce inseamna societate romaneasc. Si ca orice cancer, cu cat este hranita mai bine cu atat creste mai mult. Dar, ca si cancerul, aceasta distruge corpul, lasand-ul fara vlaga, mort. Un stat ale carui institutii sunt devorate de coruptie este un stat lesinat, impotent, fara vlaga. Legea nu mai este pentru toti. Si tocmai acest aspect conteaza in orice tara libera si democratica: Legea.

Fara lege nu putem trai, sau daca totusi traim suntem in pericol de dimineata pana seara, propietatea nu mai este sigura, educatia si sanatatea inexistente, persoana umana este un nimeni in fata celor fara de lege.

Spaga este cea mai distructiva boala a unei societati. Nu mai dati spaga!

Reclame

2 Responses to “Spaga noastra zilnica”


  1. 1 Florin Morosan 22/01/2011 la 10:18

    O singură dată am dat şpagă, când am avut nevoie de o adeverinţă… Şi nu, nu e normal să vezi cum tu stai la coadă şi vine unul care intră primul şi îi sfidează pe toţi. Dar cred că aşa ne-am învăţat, să ne lăsăm călcaţi în picioare şi noi să acceptăm toate aşa.


  1. 1 Spaga noastra zilnica - Ziarul toateBlogurile.ro Trackback pe 22/01/2011 la 09:15

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 144,485 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: