Meseria de hot

Traim vreme grele. Poate nu pentru toti dar pentru cei cu salarii minime pe economie da. Greu este si pentru cei care desi au salarii mult peste mediu dar au facut imprumuturi la banci mizand pe salariul din 2008, astazi rata fiind mult peste salariu.

Exista insa oameni care nu au astfel de probleme. Ei nu au rate, nu au datorii, si nici nu traiesc din salariu caci nu au servicii, poate ca nu au avut niciodata, dar traiesc bine merci din furat. Fura tot ce apuca, de la fier vechi si alte materiale abandonate prin curtile diferitelor institutii, baze militare, depozite de firma, subsoluri de blocuri, curti ale oamenilor… Absolut tot ce se poate fura se si fura.

S-au furat statui de bronz din parcuri, bancute, topogane, orice. Chiar si plase de gard sau sine de tren pentru a fi vandute la fier vechi.

Fier vechi

Mergand la furat in grupuri de 5, 6 indivizi, de obicei tigani, nu se inlatura de la nimic, nici de la violenta fizica (talharie). In principiu hotii de fier nu au in plan scandalul, bataia, lupta, agresiunea,.., insa daca in depozitul „X” un paznic este mai constiincios si nu ii lasa sa isi desfasoare activitatea cu siguranta ca violenta se va dezlantuit.

Din magazine

Pe principiul „fura de la stat nu de la om” foarte multi hoti confunda statul cu privatul, iar atunci cand jefuiesc un magazin nu se simt deloc apasati de constiinta. Daca sunt prinsi fac un circ de zile mari, hotii de magazine, ca si cei de buzunare, fiind adevarati maestrii ai actoriei.

Sunt cazuri cand hotii vazuti pe dispozitivele de monitorizare sunt opriti de agnetii de paza, iar cand agentii ii opresc se lasa cu mare tambalau urmand desigur principiul „mai bine plage masa decat mama!”

Hoti sunt multi, unii sunt specializati pe tunuri, acestia „lucreza” in stil mare nemanjindu-se cu maruntisuri. Dar cei mai stilati hoti, cei care in societate sunt oameni respectati, sunt specialistii in finante-contabilitate. Acestia fiind pusi in functii cheie lasa in urma lor falimentul unei firme.

Hotia, furtul privit ca o meserie isi are regulile si standardele ei, legi nescrise dar aplicate in mare parte de toti cei ce fac parte din aceasta meserie.

Reclame

3 Responses to “Meseria de hot”


  1. 1 neinfectat de comunism 15/01/2011 la 15:35

    hotia devenit un fel de part time job pt multi romani indobitociti de comunism…ai punctat bine, multi inca mai cred ca a fura de la „stat” e acceptabil decat de la om din casa…la scoala oare ce li se spune acestor copii: „fura azi ca sa ai ce manca maine??”

    la mine pe blog Tiriac Jr. da in judecata statul roman pentru fiecare „linie” pierduta in alea 8 ore cat a fost arestat!!!

  2. 2 adriank 16/01/2011 la 18:44

    mi-au povestit cativa cum era cand au venit ei prima data in Italia, pe cand Romania nu intrase in UE si carabinierii te fugareau pe strazi. stateau prin baraci, sau pe sub poduri si exact cum ai zis tu, furau tot ce prindeau. cik furau dintr-un depozit carne si mereu aveau frigiderele tzepene de carne :)) iar hainele le furau direct de pe sarma, cu tot cu piscatori 😀 e riscant dar unii din nevoie se adapteaza stilul asta de trai.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 146,954 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Reclame

%d blogeri au apreciat asta: