Cladire depresiva

Ati fost vreodata intr-o cladire in care vi s-a facut parul maciuca? Sau poate intr-una care te binedispune, te face sa fii vesel?
Fiecare cladire, prin forma sau asezare, prin aritectura si designe interior are o oarecare influenta asupra celor ce locuiesc in ea sau o viziteaza.

Unele incaperi par a fi menite sa destinda atmosfera in timp ce altele te fac pur si simplu sa fii pesimist. Incaperea in care ma aflu acum cand scriu aceste randuri este una plina de viata insa ea este situata intr-o cladire imensa, menita parca sa te deprime. Si o simpla camera nu poate schimba ceea ce monstrul de cladire provoaca.
Sentimentele si trairile unui om sunt in mare parte influentate de factori externi iar o cladire reprezinta un factor destul de important. Studiile releva faptul ca din ghetouri se nasc cei mai multi infractori, timp in care in casele cu camere mari (100mp / 4, 5 membri) si cu iluminat natural este faborabila dezvoltarii unui caracter pasnic.
Ce se intampla insa daca un apartament dintr-un ghetou este decorat expre pentru a crea depresie sau violenta? Urata perspectiva.
Totusi, cateodata, in casele mari, fara lumina naturala, fara vegetatie in zona, cu decoratiuni interioare negative se nasc adevarati monstrii.

Anunțuri

2 Responses to “Cladire depresiva”


  1. 1 adriank 16/01/2011 la 18:38

    mie mereu mi se intampla sa-mi schimb starea de spirit datorita arhitecturii sau designului locuintelor in care intru. si probabil tuturor celor care au avut ocazia sa intre in locuinte de lux li s-a intamplat asa. doar cei care mereu au trait in case vechi si pline de mobila nu inteleg fenomenul. am fost odata la o vila cu trei etaje, cu piscina interioara, cu o priveliste superba spre un lac, iar deatunci mi sa intiparit in minte si de fiecare data cand mi-o inchipui ma gandesc cat de frumoasa e viata 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 142,764 hits

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: