De ce luam bani de la FMI?

Teoretic Romania are suficienti bani astfel incat nu are nevoie de FMI. Cu toate astea noi imprumutam, pentru a avea garantia ca nu intram in criza. Oare, oare din acest motiv imprumutam bani la greu?


Poate ca la prima vedere e bine sa ai bani multi lichizi, dar in acelasi timp nu e bine sa avem un asa minus.

Motivele pentru care Romania o duce din rau in mai rau este incompetenta. De sus pana jos, toti de la al cu tata in gura pan la al cu barba sura. Poate ca guvernantii vor banii FMI pentru viitoarele alegeri, insa, sa stea ea ei linistiti: nu mai pupa alt mandat. Sau poate ca vor sa lase mostenire viitorilor guvernanti o „comoara” de datorii, cine stie.

Insa mai repede tind sa cred ca incompetenta crasa este cea care dicteaza viitorul Romaniei. Chiar nu pot intelege logica: „nu avem de ales, trebuie taxe, trebuie imprumuturi externe”. Si mereu, mereu se bate toaca pe salarii si pensii.

Specialistii nostrii sunt ca niste copii mici, nu au pregatire, sunt prescolari. DA!!! Specialistii din finante. Ei fac mersul, dar il fac prost: TAXE, TAXE, TAXE, ACCIZE, ACCIZE, ACCIZE, TAXE, IMPOZITE, IMPOZITE, TAXE ………  O sa ajungem tara cu cele mai multe taxe, sau poate spre aste se si tinde, sa intram in Cartea Recordurilor?

Nu aveti solutii domnilor guvernanti si specialisti in finante? Pai de ce? Ce scoala ati facut? Iesiti foarte frumos pe sticla si cereti ajutorul. Cu siguranta se vor gasi mii de solutii. Iata eu va dau una singura. Poate ca nu e cea mai buna, dar voi, specialisti, modelati-o.

Tranzactii bancare se fac zi de zi. Prin banci, virtual, trec milioane de euro zilnic. Sa zicem ca statul ar lua un comision (impozit) de 0,01% din toate tranzactiile bancare. Aveti idee cati bani ar veni la buget? Si acesti bani bagati in sanatate si educatie, ca astea doua sunt praf. Si cand zic praf o zic la modul serios. Trebuie sa fii orb sa nu vezi ce se intampla in sanatate si educatie. Apoi, reduce domnule Stat taxele, impozitele, accizele, ca nu o sa mai avem patroni.

Intr-un capitalism veritabil firmele mici si mijlocii tin economia in spate nu colosii. Si cu asa birocratie si taxare nu o sa mai avem firme mici si mijlocii, adica ne duce…

Poate ca sugestia mea nu este cea mai buna, poate ca este o mare prostie, de!, nu sunt economist, dar imi zabat capul, voi specialistii tarii, de ce nu o faceti?

ultimele comentarii: Florin Morosan, Boogie, Andera.

Anunțuri

1 Response to “De ce luam bani de la FMI?”


  1. 1 Florin Morosan 11/01/2011 la 17:54

    Împrumutăm bani de la FMI de proşti, sau mai bine zis de prost ce e guvernul…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhive

Categorii

Blog Stats

  • 143,081 hits

Top click-uri

  • Niciunul

Urmărește-mă pe Twitter

Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: